"Kõik head või halvad asjad maailmas on kiiksuga inimeste tehtud."

Urmas Sõõrumaa, ärimees
Nõmmel kõlab täna hingeline kevadklassika (0)
02. juuni 2017
Arhiiv

Muusikud ärgitavad tasuta kontserte andes noori klassikalist muusikat avastama ja ootavad õpilasi kontserdile koos klassiga.

Klassikakontsert toob täna Nõmmele ja tuleval kolmapäeval vanalinna barokiajastu klassikapärlid bel cantost kuni tuntud Napoli lauludeni. Tasuta kontserdil astuvad lavale Eesti noorema põlvkonna üks tipp-pianiste Kirill Lissijenko (pildil), bariton Harald Weiler ja klaverisaatjana Anneli Merelaid.

Klassikalist laulu metsosopran Eda Zahharova juures õppinud Weileri sõnul aitavad tasuta kontserdid esinejaid vormis hoida. “Esineja puhul kehtib reegel – mida rohkem esinemisi, mida enam pead olema laval, seda paremaks saad. Solist, kes ei esine, mandub üsna pea,” rääkis Weiler.

Eesti muusikaakadeemia ja Helsingi Sibeliuse akadeemia klaveri eriala lõpetanud Kirill Lissijenko on publiku poolehoiu võitnud tundeküllase mängustiiliga. “Tema mängu on kuulajad ikka nautinud,” mainis Weiler. “Tundeküllane, otsekui õhuline mäng on suutnud inimesi pisarateni liigutada.”

Repertuaaris on Mozarti, Händeli, Bellini, Rossini, Chopini, Liszti, Burleighi ja Curtise klaveri- ja vokaalmuusika. Kevadmeeleolu toovad hoogsad Napoli laulud sopran Merje Topkini esituses.

Muusikuteseltskond annab kontserdi “Klaverivirtuoos ja klassikahääled Nõmme kevades” 2. juunil kell 18 Nõmme kultuurikeskuses (Turu plats 2) ja 7. juunil kell 18 teatri- ja muusikamuuseumi eksponaadisaalis.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.