"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Interpreetide Liidu hooaja lõpetavad metsosopran Helen Lokuta ja pianist Martti Raide (0)
05. juuni 2017
Eesti Interpreetide Liit

Eesti Interpreetide Liit lõpetab homme, 6. juunil oma 15. kontserdihooaja.  Hooajal leidis aset rohkem kui 50 kammermuusika kontserti üle Eesti ning lavale jõudis üle 60 tunnustatud eesti interpreedi.

Sarjade “Eesti Interpreetide Liit kutsub” ning Eesti Kontserdiga koostöös toimunud “Eliitkontserdid” raames jõudis publikuni eesti interpretatsioonikunsti paremik. Hooaja jooksul jõudsid lavalaudadele näiteks Eesti noorema põlvkonna tuntuimaid pianiste – Mihkel Poll, maailmas kõrgelt tunnustatud  tenor Mati Turi, noor ja andekas flötist Heili Rosin, keelpillikvartett Prezioso, barokklaulja ja sopran Maria

Valdmaa koos vanamuusika ansambel Floridantega ja paljud teised.
Käesolevale hooajale paneb võimsa lõpp-punkti armastatud  metsosopran Helen Lokuta koos pianist Martti Raidega.  Helen Lokuta on Rahvusooper Estonia koosseisuline solist, kelle repertuaari kuulub üle 40 ooperi ja opereti pearolli ning üle 20 oratooriumi nii Eestis kui ka mujal Euroopas. Samuti on ta andnud kammermuusika soolokontserte nii eesti, saksa kui ka hispaania heliloojate loomingust.

Martti Raide on nõutavamaid lied-pianiste Eestis, kes on pälvinud  mitmetel konkurssidel parima kontsertmeistri tiitli. Raide partneriteks on lisaks Helen Lokutale olnud veel lauljad Mati Turi, Kädy Plaas, Pirjo Püvi, Arete Teemets, Mati Palm, René Soom, Priit Volmer jt. Lisaks osalusele erinevates ansamblites esineb ta regulaarselt ka solistina.

Kontserdil kuuleb duo esituses kava pealkirjaga “The Idea of North / Põhjala kujutlus”, mis pöörab pilgu ja avab kõrva Põhjamaade vokaalmuusika suunas. Heliloojatest kõlavad norra ja soome heliloojate Edward Griegi ja Jean Sibeliuse kõrval ka eesti heliloojate Eino Tambergi, Tarmo Lepiku, Mart Saare, Liis Viira ja Ester Mägi teosed.

Eesti Interpreetide Liidu hooaja lõppkontsert toimub 6. juunil kell 19.00 Tallinna Filharmoonia Mustpeade majas.
Piletid saadaval Piletilevis ja tund enne algust kohapeal!

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.