"Eesti meedia on olnud alati veidi paremale poole kallutatud, sotsiaalmeedia uhuu-gruppe ei tasu uskuda."

Indrek Ibrus, meediaprofessor
Otsa kool kingib Neeme Järvile kuldmärgi (0)
06. juuni 2017
Georg Otsa nim Tallinna Muusikakool

Georg Otsa nim Tallinna Muusikakool annab tänavu 80. sünnipäeva tähistavale dirigent Neeme Järvile üle kooli kuldmärgi.  

“Täname maestro Neeme Järvit olemast särav eeskuju, kes innustab tänaseid noori muusikuid sama süvenenult tooma kuulajateni iga heliteose muusikalise sõnumi ja viima eesti muusikat maailma,” ütles kooli direktor Aarne Saluveer.

Neeme Järvi lõpetas Otsa kooli eelkäijana tegutsenud Tallinna Muusikakooli aastal 1955 kahel erialal: koorijuhtimise Helvi Voore klassis ja löökpillide eriala Kristjan Vestre klassis. Pärast seda õppis ta Leningradi konservatooriumis orkestridirigeerimist. Aastal 1956 sai alguse tema koostöö Eesti Riikliku Sümfooniaorkestriga (ERSO), mis tol ajal kandis nime Eesti Raadio sümfooniaorkester.

Viimastel aastakümnetel rahvusvahelise muusikataeva üheks säravamaks täheks tõusnud Neeme Järvi on olnud mitmete maailmakuulsate orkestrite peadirigent ja teinud koostööd kõrgelt hinnatud solistidega. Tema juhendamisel on mänginud Detroiti sümfooniaorkester, Šoti Kuninglik Rahvusorkester, Göteborgi sümfooniaorkester ja mitmed teised orkestrid.

Otsa kool annab kuldmärgi Eesti ja rahvusvahelises muusikaelus silmapaistvatele töötajatele ja vilistlastele.

Lisatud fotol kohtub Neeme Järvi 1989. aastal Otsa kooli õpetajate ja õpilastega. Esireas keskel istub koorijuhtimise õppejõud Helvi Voore.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.