„Kui on võimalik koos kolleegidega ühe autoga tööl käia või mõned asjad ostmata jätta, siis tuleks seda teha, et mitte väga palju kulutada.“

Peep Peterson, Ametiühingute Keskliidu esimees
Tallinnas supergraafika festival toob kokku parimad graafikud (0)
06. juuni 2017
Scanpix

Järgmisel nädalal algab Tallinnas supergraafika festival Mextonia, mille tulemusena jääb linnapilti ilmestama paarkümmend suureformaadilist ja kõrgetasemelist seinamaalingut.

“Eesti Vabariik 100” ametliku programmi raames korraldatav supergraafika festival Mextonia kestab 14.–22. juunini. Tallinnasse koguneb üle 60 tänavakunstniku kogu maailmast, et teha Eestile ja eestimaalastele juubeli puhul kingitus. Tegu on ühiskondlik-kultuurilise projektiga, milles osalejad panustavad oma aega ja annet, et teostada Eesti kultuuriajaloo juurtest inspireeritud seinamaalingud üle 20 räämas ja rikutud seinale kogu Tallinnas. Lisaks osalevatele kunstnikele ja korraldusmeeskonnale toob festival kohale ka ajakirjanikke kogu maailmast. Rahvusvahelise delegatsiooni suurus on kokku 38 inimest.

Tallinna linnavalitsus annab supergraafika festivalil Mextonia osalejatele Tallinna ühtse piletisüsteemi ühistranspordi liinidel tasuta sõidu õiguse – festivalist osavõtjad saavad 11.–28. juunini ühistransporti tasuta kasutada ürituse korraldaja poolt väljastatava erikujundusega Mextonia festivali kaelakaardi alusel.

Festivali korraldavad Todoesuno Eesti OÜ ja Mehhiko organisatsioon Nueve Arte Urbano. Festivali kohta leiab lisateavet EV100 kodulehelt: https://www.ev100.ee/et/rahvusvaheline-seinamaalingute-festival-mextonia.

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.