“Elus ja maadluses ei tule midagi lihtsalt, tööd peab tegema.”

Epp Mäe, maadleja
Tegelusraamatus "Paberist Viru värav" elustub keskaegne linnamüür (0)
07. juuni 2017
Scanpix

See Urve Tõnnuse kirjutatud-kujundatud tegelusraamat jutustab XVI sajandi Tallinna linnamüürist Viru väravast Kiek in de Köki tornini, sisaldades nii ajalugu kui ka võõrsõnade seletusi

Tegelusraamatus saab kõike välja lõigata ja kokku voltida. Tagakaanel on kaart, mille järgi võib minna iseseisvale retkele, otsides keskaegseid müüre-torne, millest mõned on nüüd märgitud vaid tänavasillutisele.

Raamat on saadaval eesti ja inglise keeles.

“Paberist Viru värav”  on 2015. aastal ilmunud keskaegseid maju kirjeldava “Paberist Tallinna vanalinn” järg. Kahe raamatu objektidest saab kokku kleepida osa Tallinna vanalinnast ja saada niimoodi päris hea ettekujutuse keskaja elust.

Idee: Heiki Kongi, tekst, illustratsioonid, fotod, kaaned, küljendus: Urve Tõnnus, toimetaja: Mati Laos, tõlkija: Eve Osa, väljaandja: Eesti Naisarvutigraafikute Selts.

14.juunil kell 16.00 algab tasuta ekskursioon Viru värava juurest Tallinna Linnamuuseumi teadur Risto Paju juhtimisel. Ekskursioon lõpeb Kiek in de Kökis. Kõik see kokku on ühtlasi raamatu esitlus, kus saab autorile küsimusi esitada ja raamatuga tutvuda.  

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.