"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
FOTOD JA VIDEO! Mustamäe esimene kirik sai nurgakivi (0)
08. juuni 2017
Albert Truuväärt

Erilist sündmust tulid  tähistama EELK peapiiskop Urmas Viilma ning Tallinna tegevlinnapea Taavi Aas. Esines Maarja ja Arsise käsikellade ansambel. 

Mustamäe esimest kirikut on inimesed pidanud ootama kaua. “Unistus Mustamäe kirikust hakkab täituma tänu linna ja Mustamäe luterliku koguduse hämmastavale panusele,” rõõmustas Tallinna praost Jaan Tammsalu, kelle toetusel Mustamäele kogudust rajama asuti.

Vaata galeriid (15)

Kirikuhoones hakkab tegutsema Maarja Magdaleena Kogudus. Koguduse juures alustab tööd ka laste päevakeskus, noorte tugikeskus, loominguringid jms. Ühtlasi oleks võimalik kasutada kiriku saali teenistuste välisel ajal kontsertideks, kiriku abiruume vaimuliku ja hingehoidliku suunitlusega seminaride ja koolituste korraldamiseks. Alustab ka supiköök.

“Suur rõhk on heategevusel, juba 2013. aastal alustati toidupakkide jagamist linnaosa vähekindlustatud peredele.  Mustamäe Maarja Magdaleena väikse koguduse töö on hindamatu,” sõnas linnaosa vanem Helle Kalda.

Ka Tallinna linnapea kohusetäitja Taavi Aas leiab, et kirik kuulub iga meie kultuuriruumi asula südamesse ning kiriku ehitus aitab Mustamäel seda lünka täita. “Kirik pole üksnes sakraalehitis, vaid täidab ka tähtsaid kultuurilisi ja sotsiaalseid ülesandeid. Me elame küll ilmalikus ajastus, kuid inimesed vajavad jätkuvalt sõnumit usust, lootusest ja armastusest,” lisas Aas.

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.