"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Läänemere Turvaliste Linnade komisjon arutab kriisisituatsioonides reageerimist (0)
08. juuni 2017
Tallinna Munitsipaalpolitsei Amet

Täna ja homme Tallinnas toimuval Läänemeremaade Turvaliste Linnade komisjoni juhtkonna koosolekul arutatakse, kuidas tagada turvalisust võimalikes kriisisituatsioonides linnaruumis. Teema, mis tänapäeva järjest enam ettearvamatult ja ootamatult võib päevakorda kerkida.

Turvaliste Linnade komisjon hõlmab endas ligi sadat erinevat Läänemere regioonis asuvat linna Poolas, Eestis, Lätis, Leedus, Soomes, Rootsis ja Saksamaal. Komisjon koguneb kaks korda aastas erinevas liikmesriigi linnas. Seekordne komisjoni kokkusaamine toimub Tallinnas.

Osavõtjatele tervitusega esinenud abilinnapea Kalle Klandorfi sõnul on tegemist hea võimalusega vahetada kogemusi  ja edendada koostööd just vahetult enne seda, kui Eesti võtab üle Euroopa Liidu eesistuja positsiooni.

“Turvalisuse küsimused tõusevad ikka ja jälle esile nii terrorismiohu, kliimamuutuse, aga ka üldise heaolu kontekstis. Meil on vaja head infovahetust, et aru saada probleemide olemustest ja leida häid lahendusi,” ütles Klandorf oma tervitussõnu üle andes.

Munitsipaalpolitsei Ameti juhataja Toompere juhataja sõnul on teemad komisjoni töös seinast-seina. “Kui kevadel Kaunases toimunud komisjoni kokkusaamisel arutati tsiviilkaitse teemasid, siis täna on aktuaalne teema reageerimine võimalikele kriisiolukordadele ning nende lahendamine Tallinnas ja Eestis laiemalt. Aga näiteks 2015. aastal Soomes, Turkus toimunud istungil räägiti vanemaealiste, eriti üksi elavate vanurite turvalisusest”.

Lisaks ettekannete kuulamisele ja ümarlauale, kus erinevad linnad rääkisid oma edusammudest kriisireguleerimise valdkonnas, külastati ka Tallinnas asuvat Põhja regiooni Häirekeskust.

Homme toimub külaskäik Tallinna Munitsipaalpolitsei Ametisse, kellele on alates selle aasta jaanuarist delegeeritud mitmed kriisihaldamise funktsioonid pealinnas. Samuti toimuvad homme Turvaliste Linnade komisjoni juhtkonna uue koosseisu valimised.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.