"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO: Eesti-Soome kammerorkester lummas kuulajaid (0)
10. juuni 2017
Scanpix

Jaani kirikus esinesid Soome 100. juubeli puhul kokku kutsutud Eesti ja Soome andekatest noortest professionaalidest kokku pandud kammerorkester. Kavas olid nii Arvo Pärdi kui Joonas Kokkoneni teosed, aga ka mitmed rahvusvaheliste heliloojate klassikapärlid.

Muusikute fond PLMF ja Soome muusikaagentuur Sublime’i koostöös esitletav kontsert on pakkus võimalust näha kahe riigi muusikute ühistööd. Kavas oli nii Arvo Pärdi kui Joonas Kokkoneni teosed, aga ka mitmed rahvusvaheliste heliloojate klassikapärlid. Kõrvuti noorte muusikutega esinesid kontserdil Eesti tipp-solistidest viiuldajad Sigrid Kuulmann ja Kristina Kriit ning tšellist Andreas Lend. Soome professionaale esindavad tunnustatud Soome Kammerorkestri muusikud Tero Latvala, Taru Kircher, Camilla Vilkman, Riitta Pesola, Sanna Niemikunnas ja Satu Huuskonen. Kontserti dirigeeris Erkki Lasonpalo.

Koostöörojekti laiemaks eesmärgiks on Eesti ja Soome muusikute vaheliste kontaktide loomine ja tugevdamine ning kogemuste vahetamine. Koostööst tippmuusikutega saavad noored muusikud innustust ja motivatsiooni muusikutee jätkamiseks.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.