"Kui vanasti said inimesed tänaval petta, siis nüüd internetis."

Joosep Kaasik, Põhja prefekt
TASUTA! Kontsert "Mart Saar – rahvalaulik" sarjast "Kammermuusikud linnas" (0)
13. juuni 2017
Scanpix

Esmaspäeval, 19. juunil kell 17.30 toimub Tallinna Keskraamatukogu suures saalis (Estonia pst 8) sarja "Kammermuusikud linnas" kuuenda hooaja lõppkontsert "Mart Saar – rahvalaulik". Esinevad Iris Oja (metsosopran) ja Kadri-Ann Sumera (klaver). Kavas: Mart Saar, rahvalooming.

Ühe tuntuma ja omanäolisema eesti helilooja Mart Saare loomingu mahukaim osa on tema laulud häälele ja klaverile. Nn “kunstlaulud” autori originaalmeloodiatele on kirjastatud ja hästi kättesaadavad ning enamiku eesti lauljate repertuaaris. M. Saarel on aga ka suurel hulgal rahvaviisi harmoniseeringuid, millest paljud on seni olnud Teatri- ja Muusikamuuseumi kogudes käsikirjalisel kujul varjul. Kontserdil kõlavad just need rahvaloomingu ainetel loodud laulud, mis oma intiimsuses ja eheduses sobivad imehästi Tallinna Keskraamatukogu hubasesse saali. Esinejad on teemaga süvitsi tegelenud ja kava on kindlasti nii huvitav, hariv kui ka üllatusi pakkuv.

Iris Oja on pälvinud tunnustust nii vokaal-sümfooniliste suurvormide esitajana kui ka kammerlauljana ning on muuhulgas 2002. a saavutanud esikoha Mart Saare soololaulude konkursil. Ta kuulub kaasaegse muusika ansamblisse Resonabilis ja teeb lisaks kaasa mitmetes teistes koosseisudes (UMA, Theatre of Voices, Ars Nova jt). Iris Oja on soleerinud paljude nimekate orkestrite ees ning kontsertreisid nii solistina, kammermuusikuna kui ka koorilauljana on viinud teda enamikesse Euroopa riikidesse, Venemaale, Iisraeli, Ameerikasse, Kanadasse, Austraaliasse ja Jaapanisse. Ilmunud on ka mitmeid tema osalusega helisalvestisi.

Kadri-Ann Sumera on üks Eesti mitmekülgsemaid pianiste, kes on tegev nii solisti, kammermuusiku kui ka lauljate kontsertmeistrina ning kelle repertuaar hõlmab teoseid barokist tänapäevani. Ta on saavutanud tunnustuse mitmel rahvuslikul ja rahvusvahelisel konkursil ning teinud lindistusi Eesti Raadiole ning Antes Editionile. Ta on töötanud pedagoogina H. Elleri nim Tartu Muusikakoolis, Darmstadti Muusikaakadeemias ja Muusikakoolis Saksamaal, alates käesolevast hooajast õpetab aga G. Otsa nim Tallinna Muusikakoolis. Kadri-Ann Sumera on MTÜ Kammermuusikud üks eestvedajatest ning kontserdisarja “Kammermuusikud linnas” kunstiline juht.

Sissepääs kontserdile on tasuta!

Sarja korraldavad koostöös Tallinna Keskraamatukogu ja MTÜ Kammermuusikud.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.