"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Valitsus plaanib heaks kiita Luksemburgi andmesaatkonna rajamise (0)
14. juuni 2017
Scanpix

Valitsus plaanib homsel istungil heaks kiita kokkuleppe, mille kohaselt saab Eesti avada Luksemburgis andmesaatkonna, kuhus paigutatakse koopiad olulistest andmebaasidest ja registritest.

Eelnõu kohaselt kiidetakse heaks Eesti ja Luksemburgi vaheline andmete ja infosüsteemide majutamise kokkulepe, mille eesmärk on tagada Eesti digitaalne järjepidevus, vahendas BNS.

Kokkulepe võimaldab Eestil avada maailmas esimese andmesaatkonna, kus riik varundab kriitilised andmed ja teenused väljapoole oma territooriumi, eeldusel et andmetele ja andmekeskuses olevatele serveritele on tagatud immuniteet.

Pärast valitsuse heakskiidu saamist on kokkulepe plaanis allkirjastada mõlema riigi peaministri poolt 20. juunil Luksemburgis. Riikidevaheline kokkulepe fikseerib riikide kohustused ja õigused, mis on vajalikud Eesti riigi andmete ja infosüsteemide kaitsmiseks.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.