"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Riik töötab välja asenduskohtuniku kontseptsiooni (0)
15. juuni 2017
Scanpix

Riik on asunud välja töötama asenduskohtuniku kontseptsiooni, et selle kaudu leevendada kohtute erineva koormuse tõttu tekkivaid probleeme.

“Viimased aastad on näidanud, et kohtutel oleks hädasti vaja mehhanismi, mis võimaldaks kohtusüsteemi sees koormust võrdsustada ja seeläbi tagada kohtuasjade arutamine mõistliku aja jooksul. On olnud näiteid, kus mõne konkreetse kohtu koormus tõuseb kohtuasjade suurenemise või kohtuniku lahkumise tõttu hüppeliselt. Et kohtusüsteemil oleks sellistes olukordades võimalik kiiresti ja paindlikult reageerida, oleme välja töötamas asenduskohtuniku kontseptsiooni,” ütles riigikohtu esimees Priit Pikamäe pressiesindaja vahendusel, vahendas BNS.

Kohtuhaldusreformid ja juurdepääs õigusemõistmisele on arutusel neljapäeval ja reedel Pärnus toimuval Eesti, Läti ja Leedu kõrgemate kohtute kohtunike kogunemisel.

“Head isiklikud ja tööalased suhted naabritega on üliolulised. Püüame vähemalt kord aastas Balti kolleegidega kohtuda, et kogemusi vahetada. Sel korral on arutlusel kohtute haldamine, mis on kõigis kolmes riigis isemoodi,” ütles Pikamäe.

Kohtumisel osalevad Eesti, Läti ja Leedu kõrgemate kohtute esimehed ja kolleegiumite esindajad.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.