"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
UURING: Taavi Aas meeldiks elanikele linnapeana kõige rohkem (3)
15. juuni 2017
Svetlana Aleksejeva

"Olen tallinlastele usalduse eest väga tänulik ja teen kõik, et seda õigustada," ütles Tallinna tegevlinnapea Taavi Aas. "Mul on hea meel, et tallinlastele sobib rahulik, ülesehitav lähenemine, mitte lubadused lammutada, peatada, kinni panna."

ERR-i uudistetoimetuse tellitud Turu-Uuringute AS küsitlusest selgus, et Taavi Aas on kõige populaarsem linnapeakandidaat ja 51% valimiseelistust omavatest tallinlastest plaanib eelseisvatel kohalikel valimistel anda hääle Keskerakonnale. Aasa toetas küsitluse andmetel linnapeakandidaadina 30% vastanutest. 

“Mulle tuli selline toetus suure üllatusena, kuid annan oma parima, et seda õigustada,” ütles Aas. “Olen väga tänulik kõigile, kes on mind toetanud, ja töötan selle nimel, et pälvida nende tallinlaste usaldus, kes mind veel ei toeta. Mul on hea meel, et tallinlastele sobib rahulik, ülesehitav lähenemine, mitte lubadused lammutada, peatada, kinni panna. Mulle on alati olnud suureks eeskujuks Jaan Poska, kes suutis linna juhtides ühendada oma diplomaatilisusega eri kogukonnad. Sellisel lähenemisel on tulevikku ka nüüd.”

Peamine kõneisik

Teisel kohal on populaarsuselt Reformierakond 18%-lise toetusega. Valimiskünnise ületaksid ka sotsiaaldemokraadid 8% ja EKRE 7% toetusega. IRL-i ja roheliste poolt lubab oma hääle anda võrdselt 3% ning valimisliidu Vaba Tallinna Kodaniku poolt 2%. Muud erakonnad, valimisliidud ja üksikkandidaadid koguksid kokku 8% häältest.

Eelmistel kohalikel valimistel kogus Aas küll vaid 227 häält, tema nüüdne suur toetus on aga selgitatav asjaoluga, et ta on täitnud linnapea kohuseid juba 2015. aasta septembrist ning olnud linna peamine kõneisik meedias.

Populaarsuselt teine linnapeakandidaat on sotsiaaldemokraatide esinumber Rainer Vakra, keda näeks linnapeana 11%. Kolmandal kohal oli Kristen Michal Reformierakonnast 8% toetusega.

EKRE liider Martin Helme kogus 5%, IRL-i Viktoria Ladõnskaja 3% ja Roheliste Züleyxa Izmailova 1% toetuse.

Pakuti ka Kõlvartit

Enam kui kolmandik ehk 36% valimisõiguslikest tallinlastest ei osanud linnapea eelistust öelda. 6% pakkus välja muid kandidaate, kelle seas kordus kõige sagedamini Mihhail Kõlvarti nimi.

Keskerakonna esimees, peaminister Jüri Ratas sõnas, et Aasa kõrge toetus näitab tema head tööd abi- ja tegevlinnapeana. “Aas on oma pühendunud tööga tõestanud, et ta on parim valik juhtimaks Tallinna linna ka järgmised neli aastat,” lausus Ratas. “Tema sisukad ja läbimõeldud teod linna juhtimisel näitavad, et Aas on linnajuht, kes mitte ainult ei anna kaalukaid lubadusi, vaid suudab neid ka täita.”

Ratas lisas, et Keskerakonnal on Tallinnas valimisteks koostatud sisutihe programm, mis hoolitseb kõigi linnaosade tasakaaluka arengu eest. “Loomulikult annab see valijatele kindluse, et kava saab tugeva meeskonna toel järgnevatel aastatel ka teoks tehtud. Meie eesmärk on, et Tallinnas oleks kõigil hea elada, sõltumata vanusest, rahvusest ja kodulinnaosast,” ütles Ratas.

Kohalikud valimised on Eestis 15. oktoobril, esmakordselt saavad valida ka 16-17-aastased.

Kommentaarid (3)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

...
15. juuni 2017 15:37
telvelt 227 Tallinnlast arvab nii. kuna rohkem inimesi Taavi Aasa poolt ei hääletanud...
August
15. juuni 2017 15:16
Küll tuleb reformijätiste aeg, kus nad annavad oma alatutele tegudele aru ja saavad karmi karistuse koos oma sabarakkude KAPO, prokuratuuri ja teiste lömitajatega, see aeg tuleb kindlasti Aga karta on, et ega nad peatu, Kõlvart on juba pihtide vahele võetud, järjekorda ootavad Klandorf, Võrk, siis Aas. Ja mis neil viga tegutseda, KAPO ja prokuratuur on ju nende sülekoerad.
Jane
15. juuni 2017 15:00
Kõik on õige. kuigi paremat linnapead kui Savisaar pole on Aas igati väärikas kandidaat. Ta on oma suurepärase tööga seda tõestanud. Ainult et kui Reformi tagatoa inimesed midagi välja ei mõtle. Seal ju tegeleb üks terve seltskond keakerakondalaste laimuga ja valestsenaariumide koostamisega. Keskerkondlastel pole aega sellisteks alatuteks tegudeks, sest nad teevad tööd ja saavad hääli tublidelt inimestelt töötulemuste järgi.