"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Jaak Aab: haldusreformi tegevused saavad jätku (0)
21. juuni 2017
Scanpix

Riigihalduse minister Jaak Aabi sõnul on riigireformi, sealhulgas haldusreformi ellu viimine valitsuse jaoks tähtis ning tegevustega jätkatakse.

Kui Riigireformi Radar hindas kolmapäeval valitsuse tegevust puudulikuks, siis Aabi sõnul on Riigireformi Radar küll tänuväärt algatus, kuid ta ootab neilt konkreetseid soovitusi edasiste sammude seadmisel, vahendas BNS.

“Praegu oleme oma tegevuses keskendunud haldusreformile, mille esimene ja oluline etapp on lõpule viidud ning selleks vajalikud – haldusreformi ja maavalitsuste reformi seadused heaks kiidetud. Veel üksikud erijuhtumid soovime otsustada lähipäevil. Lisaks on valitsuses juba mais heaks kiidetud riigireformi kava, mis sõnastab reformi aluspõhimõtted ja plaanitavad tegevused valitsuse mandaadi lõppemiseni 2019. aasta kevadel,” rääkis minister.

Aab lisas, et reformi elluviimisel tuleb teha olulisi valikuid ja vaadata ka kaugemasse tulevikku . “Siin on oluline laiem ühiskondlik kokkulepe ja koostöö kõigi osapoolte vahel ning seetõttu ootan ka Radarilt täpseid ja selgeid soovitusi.”

Valitsus kiitis 11. mai kabinetiistungil heaks riigireformi kava, mille prioriteet on viia läbi kohalike omavalitsuste olukorda parandav haldusreform, mis hõlmab peale piiride muutmist ka ülesannete jaotust ja finantsvõimekuse tõstmist, kaotada maavalitsused, viia pealinnast välja sobilikud töökohad ja luua riigimajad maakonnakeskustesse. Kõikide tegevuste fookus on avalike teenuste kaasajastamine.

Haldusreformi ja maavalitsuste tegevuse lõpetamisega seonduvad seadused kiitis valitsus heaks 14. juunil.

Minister kohtus Radari esindajatega eelmise nädala reedel, et arutada riigireformi hetkeseisu ja arenguid edaspidiseks. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.