"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
FOTOD JA VIDEO! Jaanipühadel hullutasid rahvast 2Quick Start ja Jüri Homenja (0)
23. juuni 2017
Svetlana Aleksejeva

Tallinnas tähistatakse suve algust, Võidupüha ja jaanilaupäeva mitme meeleoluka rahvapeoga. 

Vaata galeriid (63)

 

Kesklinnas tähistati suvist pööripäeva juba eile, 22. juunil vegegrillimise meistrivõistlustega, floristikavõistlusega ja legendaarse ansambli 2 Quick Start kontserdiga. Pidu peeti otse südalinnas, linnahalli ees.

Põhja-Tallinna elanike jaanipidu toimus samuti eile, 22. juunil kella 18- 22 traditsiooniliselt Stroomi rannas. Õhtu- ja mängujuhid olid Ilja Golomb ja Karl Pütsep, esinesid Jüri Homenja ja DJ Tõnis Kotsar.

Täna kell 15 tähistatakse Jüriöö pargis pidulikult Võidupüha. Üles rivistub Vahipataljoni auvahtkond ning mängib Kaitseväe orkester.

Lasnamäel tähistatakse jaanilaupäeva täna, 23. juunil Paeväljal suure kontserdiga, pidu algab kell 20, jaanilõke süüdatakse kell 22. Esinevad ansamblid Tricky Jay, Zlatõje Gorõ ja Tšarõ ning Olavi Otepalu bänd. Kohapealt saab osta süüa ja juua, ohtralt tegevust leidub ka lastele. Pidu kestab kella üheni öösel.

Haabersti ja Mustamäe linnaosa valitsused kutsuvad osa saama Eesti Vabaõhumuuseumis täna, 23. juuni kella 19 keskööni vältavast suurest tegevusterohkest jaanipeost.

Süttivad lõkked, kõlavad pillilood parimatelt rahvamuusikutelt, katkematus tantsus keerlevad värvilised triibuseelikud, kriuksuvad külakiiged ja kilkavad lapsed vana aja mänge mängides. Tantsima kutsuvad Tuulelõõtsutajad ja Leigarid, kirgi kütab Svjata Vatra, romantilist meeleolu loob Trio Romansid. Jaanitulede süütamise rongkäik algab peavärava juurest kell 19. Jaanituled süttivad kiigeplatsil, Nätsi tuuliku juures ja külaväljakul.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.