"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Laupäev vanalinnas pühendatud keskaegsetele tantsudele (1)
08. juuli 2017
Svetlana Aleksejeva

Täna saab Keskaja päevadel nautida nõtkete tantsijate graatsilisi etendusi. Publikut rõõmustavad nii kohalikud esinejad kui kauged külalised Saksa- ja Venemaalt. 

Laupäeva, 8. juuli kava:
Raekoja platsi lava
12:00 Hopneri vanamuusika stuudio
13:00 Tantsud: Monplaisir Dance Company (RUS)
13:30 Lätte Veetallajad
14:00 Tantsud Lathyrus Odoratusega
14.30 Poeta Magica (GER)
15.00 MTÜ Tsirkusekool
15.30 Lätte Veetallajad
16:00 Bordó Sárkány (HUN)
17:00 Monplaisir Dance Company (RUS)
Vanalinnas on Keskaja päevade kõigil neljal päeval avatud ka põnevad käsitöökojad, proovida saab vibulaskmist ja uudistada keskaja igapäevaelu.
 
Keskaja Küla Niguliste Mäel ja Harju tänaval AD 2017
Neljapäeval, reedel, laupäeval 10-18, pühapäeval 10-17
 
Niguliste Mäel-arhailise käsitöö meistrikojad
Rändavate Töötubade käsitöömeistrid toovad endaga kaasa sepa, puusepa, lontmaakri ja paadimeistri. Sepal on kaasas korralikult varustatud välisepikoda kust ei puudu suur lõõts, puusepp võtab kaasa üüratu jalaga käitatava treipingi, lontmaaker aga hulgaliselt materjali, millest korralikud ja vastupidavad köied teha.
Sepp teeb valmis korralikud raudnaelad, puusepp treib vajalikud puitnaaglid ja lontmaaker valmistab korralikud otsad.
Põlletaskus on tagavaraks veel tõrvaajamise apastraat.
 
Ehteseppade meistrikoda
Keskaegsete ehete valmistamine valumeetodil – tina ja hõbeda sulatamine, valuvormidesse valamine, viimistlus. Meistrid Anne Aidan Roolaht ja Harvi Varkki – Ühendus Ehted ja Vaalad.
Ehteseppasid tuleb meile külla ka Lätimaalt ja Rootsimaalt!
 
Klaashelmeste meistrikoda
Laura Smideberga juhatusel valmivad imeilusad helmekeed!
 
Trummikoda
Löövad trummi ja teevad trummi ja müüvad trummi – ja kõik huvilised saavad ka ise väikese trummi valmistada! Lisaks on varuks veel üllatusi.
 
Keskaegsetes kostüümides pildistamine
Pane selga keskaegne kostüüm ning lase fotograafil end pildile jäädvustada.
 
Tekstiilikojad
Villa- ja vildikoda
Villa töötlemine arhailisel meetodil – piitsutamine, kraasimine, ketrus. Töövahendite demonstratsioon – kedervars, kraasid, vokk, viipsik.
Punume paelu ja meisterdame vöid! Näha saab nõelkinnaste tegemist. Emand Katariina mõistab ka särke ja pükse õmmelda!
Nahakoda
Nahaparkimise demonstratsioon traditsioonilistel käsitöömeetoditel. Nahast esemete valmistamine.
Kodumaiseid oskusi näitavad meistrid Wanakuramuse Nahakojast!
Nahameister Vitalis on meile saabunud Lätimaalt!
Läti meistrid näitavad, mis nemad oskavad teha nahaga!
Taimvärvidega värvitud lõngu pakub emand Aija Lätimaalt!
Puutöömeistrid ei hoia ka oma oskusi vaka all!
Soovijad saavad ehtsa näomaalingu! Juuksur punub patse ja lillepärgi!
Rätinukud ja kaunis kandlemäng päev otsa!
Haridus ja kultuuriselts Läte juhatab seda kõike.
Ungarist saabuvad osavad pillimeistrid!
Noameistrilt saab soetada väärt väitsa!
Taimetarga telgis saab kasulikku õpetust, kuidas loodust tundma saada!
Emand Maria kindlakäelisel juhatusel saab valmistada lõhnakotikese, millest palju kasu tõuseb!
Väärt nõu, kuidas kaunis välja nähe ja millist keedust peaks tarvitama, saab targa salvimeistri käest!
CDE käsitöömeistrid näitavad, kuidas kedervarrega kedrata ja mida villast kõike teha saab!
Haabersti Sotsiaalkeskuse klubi Raudrohi emandad panevad proovile oma tikkimisoskuse! Kõik soovijad saavad kaasa lüüa!
Keskaegne mõõgavõitlus ja muidu jõukatsumine!
Keskaegsete võitluskunstide tutvustus, demonstratsioonesinemised, relvameistrid. Raudrüüd saab käega katsuda ja kui omanike lahkus lubab, ehk selgagi proovida!
Keskaegset elu-olu ja võitluskunste demonstreerib Lonkava Hundi Koda.
Pikk-vibudega saab märki lasta!
Pikk-vibude tutvustamine- see on väärt relv! Noored vibukütid näitavad, kui osavad nad on! Emand Katariina võtab seda kõike targalt juhtida!
Ka sel aastal avatud viburada kõigile, kes soovivad oma silmateravust ja käe kindlust proovile panna!!!
Väike rüütliturniir
Keskaegsete rüütlikommete tutvustamine lastele, mõõgavõitlus, osavusmängud. Tule pane ennast rüütliradadel proovile! Isand Andreas ja emand Terje võtavad seda kõike juhatada!
Vanalinn täitub põnevate sündmustega
Tammsaare Teater aitab siin ja seal ja just seal, kus vaja!
Selga saab proovida keskaegseid rõivaid! Emand Jana jagab targalt õpetust, kuidas üks õige kehakate valmistada!
Keskaja Küla väisab ka maalermeister isand Michel Sittow, kes teab rääkida tarku sõnu värvisegamisest ja maalimisest!
Rändkaupmehi, muusikuid ja meistreid on saabumas igast ilma otsast!
 

Laupäev vanalinnas pühendatud keskaegsetele tantsudeleLaupäeval saab Keskaja päevadel nautida nõtkete tantsijate graatsilisi etendusi. Publikut rõõmustavad nii kohalikud esinejad kui kauged külalised Saksa- ja Venemaalt. Laupäeva, 8. juuli kava:Raekoja platsi lava12:00 Hopneri vanamuusika stuudio13:00 Tantsud: Monplaisir Dance Company (RUS)13:30 Lätte Veetallajad14:00 Tantsud Lathyrus Odoratusega14.30 Poeta Magica (GER)15.00 MTÜ Tsirkusekool15.30 Lätte Veetallajad16:00 Bordó Sárkány (HUN)17:00 Monplaisir Dance Company (RUS)Vanalinnas on Keskaja päevade kõigil neljal päeval avatud ka põnevad käsitöökojad, proovida saab vibulaskmist ja uudistada keskaja igapäevaelu. Keskaja Küla Niguliste Mäel ja Harju tänaval AD 2017Neljapäeval, reedel, laupäeval 10-18, pühapäeval 10-17 Niguliste Mäel-arhailise käsitöö meistrikojadRändavate Töötubade käsitöömeistrid toovad endaga kaasa sepa, puusepa, lontmaakri ja paadimeistri. Sepal on kaasas korralikult varustatud välisepikoda kust ei puudu suur lõõts, puusepp võtab kaasa üüratu jalaga käitatava treipingi, lontmaaker aga hulgaliselt materjali, millest korralikud ja vastupidavad köied teha.Sepp teeb valmis korralikud raudnaelad, puusepp treib vajalikud puitnaaglid ja lontmaaker valmistab korralikud otsad.Põlletaskus on tagavaraks veel tõrvaajamise apastraat. Ehteseppade meistrikodaKeskaegsete ehete valmistamine valumeetodil – tina ja hõbeda sulatamine, valuvormidesse valamine, viimistlus. Meistrid Anne Aidan Roolaht ja Harvi Varkki – Ühendus Ehted ja Vaalad.Ehteseppasid tuleb meile külla ka Lätimaalt ja Rootsimaalt! Klaashelmeste meistrikodaLaura Smideberga juhatusel valmivad imeilusad helmekeed! TrummikodaLöövad trummi ja teevad trummi ja müüvad trummi – ja kõik huvilised saavad ka ise väikese trummi valmistada! Lisaks on varuks veel üllatusi. Keskaegsetes kostüümides pildistaminePane selga keskaegne kostüüm ning lase fotograafil end pildile jäädvustada. TekstiilikojadVilla- ja vildikodaVilla töötlemine arhailisel meetodil – piitsutamine, kraasimine, ketrus. Töövahendite demonstratsioon – kedervars, kraasid, vokk, viipsik.Punume paelu ja meisterdame vöid! Näha saab nõelkinnaste tegemist. Emand Katariina mõistab ka särke ja pükse õmmelda!NahakodaNahaparkimise demonstratsioon traditsioonilistel käsitöömeetoditel. Nahast esemete valmistamine.Kodumaiseid oskusi näitavad meistrid Wanakuramuse Nahakojast!Nahameister Vitalis on meile saabunud Lätimaalt!Läti meistrid näitavad, mis nemad oskavad teha nahaga!Taimvärvidega värvitud lõngu pakub emand Aija Lätimaalt!Puutöömeistrid ei hoia ka oma oskusi vaka all!Soovijad saavad ehtsa näomaalingu! Juuksur punub patse ja lillepärgi!Rätinukud ja kaunis kandlemäng päev otsa!Haridus ja kultuuriselts Läte juhatab seda kõike.Ungarist saabuvad osavad pillimeistrid!Noameistrilt saab soetada väärt väitsa!Taimetarga telgis saab kasulikku õpetust, kuidas loodust tundma saada!Emand Maria kindlakäelisel juhatusel saab valmistada lõhnakotikese, millest palju kasu tõuseb!Väärt nõu, kuidas kaunis välja nähe ja millist keedust peaks tarvitama, saab targa salvimeistri käest!CDE käsitöömeistrid näitavad, kuidas kedervarrega kedrata ja mida villast kõike teha saab!Haabersti Sotsiaalkeskuse klubi Raudrohi emandad panevad proovile oma tikkimisoskuse! Kõik soovijad saavad kaasa lüüa!Keskaegne mõõgavõitlus ja muidu jõukatsumine!Keskaegsete võitluskunstide tutvustus, demonstratsioonesinemised, relvameistrid. Raudrüüd saab käega katsuda ja kui omanike lahkus lubab, ehk selgagi proovida!Keskaegset elu-olu ja võitluskunste demonstreerib Lonkava Hundi Koda.Pikk-vibudega saab märki lasta!Pikk-vibude tutvustamine- see on väärt relv! Noored vibukütid näitavad, kui osavad nad on! Emand Katariina võtab seda kõike targalt juhtida!Ka sel aastal avatud viburada kõigile, kes soovivad oma silmateravust ja käe kindlust proovile panna!!!Väike rüütliturniirKeskaegsete rüütlikommete tutvustamine lastele, mõõgavõitlus, osavusmängud. Tule pane ennast rüütliradadel proovile! Isand Andreas ja emand Terje võtavad seda kõike juhatada!Vanalinn täitub põnevate sündmustegaTammsaare Teater aitab siin ja seal ja just seal, kus vaja!Selga saab proovida keskaegseid rõivaid! Emand Jana jagab targalt õpetust, kuidas üks õige kehakate valmistada!Keskaja Küla väisab ka maalermeister isand Michel Sittow, kes teab rääkida tarku sõnu värvisegamisest ja maalimisest!Rändkaupmehi, muusikuid ja meistreid on saabumas igast ilma otsast! 

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

roskilde
8. juuli 2017 22:03
http://new.euro-med.dk/20170708-the-roskilde-festival-lucifers-playground-illuminatifreemasons-to-replace-god-with-lucifer.php