"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Euroopa Liidu liikmesriikide suursaadikud väisavad kahel päeval Tartut (0)
15. juuli 2017
Scanpix

Tartusse saabusid reedel kaheks päevaks visiidile Euroopa Liidu liikmesriikide suursaadikud, keda Tartu linnapea Urmas Klaas tervitas saabumispäeva õhtul Tartu Ülikooli ajaloo muuseumi valges saalis.

Euroopa Liidu eesistumise raames toimuval Euroopa Liidu liikmesriikide valitsuste alaliste esindajate komitee (COREPER I) visiidil osalejad külastasid reedel Tartu ülikooli. Õhtusel kohtumisel suursaadikutega tutvustas Klaas Tartut kui avatud ja rahvusvahelist linna, mille arengumootor on juba sajandeid olnud Tartu ülikool. Klaas tõstis esile ka Tartu olulisust Eesti rahvuskultuuri hällina – laulupidude ja teatritraditsioonide algatajana, vahendas BNS.

Ligi 70-liikmeline EL-i liikmesriikide esindajate delegatsioon tutvub laupäeval Tartu linnaga ja külastab Eesti Rahva Muuseumi (ERM). Õhtul lendavad väliskülalised erilennuga Tartust Brüsselisse.

Sel nädalal toimus Eesti eesistumise raames Tartus ERM-is ka kahepäevane kultuurikonverents “Kultuuripärand 3.0: kasutajad ja ligipääsetavus digiajastul” , kus osalesid Euroopa kultuuripärandi valdkonna asjatundjad. Septembris avatakse Tartus 2017. aasta üleeuroopaline spordinädal.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.