"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tallinna Keskraamatukogu kutsub noori osalema youtuberite töötubades (0)
20. juuli 2017
Keskraamatukogu

Esmaspäeval, 7. augustil toimuvad Tallinna Keskraamatukogus (Estonia pst 8) 10-20-aastastele noortele suunatud töötoad videokonkursi #minaloenagasina?! raames. Töötubades kohtuvad noored kahe Eesti YouTuberiga ning õpivad videote tegemist ja omandavad teadmisi autoriõigusest.

Esimene töötuba toimub 7. augustil kell 11-12.30 ja seda viivad läbi YouTuberid Melani Lindeberg ning Janne Jurkatam. YouTuberid räägivad noortele, miks nad videoid filmima ja YouTube-i keskkonda üles laadima hakkasid, kuidas nad valivad oma videote teemasid ning milliste nippide abil videotele rohkem vaatajaid leida.

 7. augustil kell 12.30-13.30 toimuvas teises töötoas tutvustab videote loomise protsessi ning selgitab seda, kuidas on seotud autoriõigused videote filmimise ja internetti üles laadimisega kunstnik Eva Sepping.

Töötoad valmistavad noori ette ise videoid filmima ja monteerima. Noortel tuleb moodustada kuni 4-liikmelised meeskonnad ning nutitelefoni või tahvelarvutit kasutades filmida raamatukogu ruumides 1-3 minuti pikkune videoklipp teemal “kas tänapäeva noor loeb raamatuid?“. Oluline on video idee originaalsus, mitte videos kasutatud tehnilised lahendused või video kvaliteet. Video monteerimisel saavad meeskonnad kasutada Tallinna Keskraamatukogu arvuteid. Kellel isiklik nutiseade puudub, võib kasutada Tallinna Keskraamatukogu tahvelarvutit.

Videokonkursile saavad noored registreeruda kuni 31.07.2017 läbi noortekeskuse (Lasnamäe Noortekeskus, Mustamäe Avatud Noortekeskus, Pirita Noortekeskus ja Põhja-Tallinna Noortekeskus), raamatukogu või e-posti aadressil videokonkurss@tln.lib.ee.

Allalaaditava video veebilink tuleb saata hiljemalt 12.09.2017 aadressile videokonkurss@tln.lib.ee. Esitatud tööde hindamine toimub vahemikus 12.09.–19.09.2017. Konkursi võitja selgub rahvahääletuse ning žürii hinnangu tulemusena. Võitja meeskond saab auhinnaks elamuskingituse.

Lisainfo ja konkursi tingimused: http://keskraamatukogu.ee/videokonkurss/. Konkursile ja töötubadesse registreerumine e-posti aadressil videokonkurss@tln.lib.ee. Osavõtt on tasuta.

Videokonkursi #minaloenagasina?! läbiviimist toetavad  Eesti Raamatukoguhoidjate Ühing ja Kultuuriministeerium.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.