"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kersti Otteson kutsub tallinlasi turule: praegu on parim aeg värskest kraamist talveks vitamiine koguda (2)
23. juuli 2017
Scanpix

"Praegu on õige aeg ammutada värsketest marjadest talveks vitamiine," kinnitab Tallinna Turgude direktor Kersti Otteson, kes kutsub kõiki tallinlasi turult värskei ja imemaitsvaid Eestimaiseid köögivilju ja marju ostma. Loe ja vaata, mida talupidajad ise ostjatele soovitavad!

Tammiku talu perenaine: maasikaid jätkub kindlasti augustisse välja

“Maasikate tipphooajaga peaks arvestama seda, et see on kindlasti selle kuu lõpuni. Maasikatel on tänavu hästi hea aasta, ei ole liiga kuum, mis on maasikatele hästi soodne,” ütles Tammiku talu perenaine Helbe Kaljusaar Nõmme turul.

“Meie maasikad on pärit Läänemaalt, Haapsalu külje alt. Kasvatame maasikaid tänavu juba kahekümneteist aastat. Tänavune maasikaaasta on väga hea, maasikaid jätkub kindlasti augustisse välja. Kasvatame oma põllul nelja sorti maasikaid – varajane Rumba, Polka, Sonata ja hilisem Salsa.”

Mustangi talu peretütar: Eesti toit on tunduvalt puhtam

“Need marjad, mis on välismaalt toodud, sisaldavad rohkem taimekaitsevahendeid, sellepärast, et need säiliksid paremini teel Eestisse,” ütles Mustangi talu peretütar Mairika Haab.”Eesti toit on tunduvalt puhtam.”

“Praegu on hooaeg maasikal ja meie müüme Polka maasikaid. Maasikate tipphooaeg kestab umbes nädala veel, aga marju jätkub kindlasti augusti keskpaigani välja. Meil on ka Aafrika taimede istutus, mis hakkab alles järgmisel nädalal saaki andma,” ütles ta.

Kerdi talu omanik: varsti on käes ka vaarikate ja mustsõstarde hooaeg

“Eesti omad maasikad ja köögiviljad on paremad sellepärast, et nad kasvavad Eesti mullastikul ja puhtas looduses,” ütles Kerdi talu omanik Heldur Hüdsi.

“Praegune maasikate hooaeg on poole peal. Järgmisena tulevad vaarikad ja mustsõstar. Saagikuses oli see aasta kehvem kui eelmine aasta. Üldiselt aga marja oli, ilm on väga kehv. Kui on ainult vihmad, siis väga palju marju rikneb ära. Saagikadu on suur,” rääkis ta.

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Vaba vaatleja
24. juuli 2017 02:27
"Eesti toit on tuntavalt puhtam." Millest? Kui meil pritsitakse sellistes kogustes põldudele mürkkemikaale, et mesilasedki juba hulgi hinge heidavad, siis mis toidu puhtusest me enam üldse räägime? Ja ärge tulge väitma, et tegu on üksikjuhtumitega. Pigem on tegu vaid nende üksikute juhtumitegga, mis on õnnestunud tuvastada. Või mida pole õnnestunud enam maha vaikida. Siinkohal soovitaks küll neil, kes tõesti puhast toitu üritavad toota, oma kolleegid tõsiselt ette võtta enne, kui kogu seni tõesti üsna hea eesti toidu maine vastutustundetult hävitatakse, sest taastada seda hiljem meie turul valitseva vaba konkurentsi tingimustes on vaata, et juba võimatu.
Jah
24. juuli 2017 02:00
See värske kraam võib aga olla millegagi pritsitud või kasvatatud kemikaalidega ja siis on kasu asemel kahju.