"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Peaminister Ratas arutas kihnlaste ja manilaidlastega saarelise eluviisi toetamist (0)
24. juuli 2017
Svetlana Aleksejeva

Peaminister Jüri Ratas külastas Kihnu saart ja Manilaidu ning arutas kohalike inimestega väikesaarte kogukondade küsimusi ning saarelise elu- ja mõtteviisi toetamist.

Manija saarel ehk Manilaiul tervitas peaministrit Mark Soosaar, kes tutvustas saare loodust ja kultuurilugu, üheskoos külastati Papinina otsal asuvat tulepaaki, edastas valitsuse pressiesindaja. Rahvamajas toimunud kohtumisel arutati kohalike elanikega transpordiühenduse teemadel, vahendas BNS.

“Elu väikelaidudel või saartel on alati seotud tuule ja merega ning see seab omad piirangud ühenduse hoidmisele. Riigi jaoks on iga inimene oluline ja seetõttu peame otsima lahendusi stabiilse ja jätkusuutliku transpordiühenduse loomiseks,” sõnas Ratas.

Pärastlõunal külastas Ratas Kihnu saart, kus kohtus kohaliku vallavanema ning vallavolikogu esimehega, kellega arutati saare elukeskkonna parandamise võimalusi, sh. tuleohutuse ning elukutselise päästevõimekuse küsimust.

Ka külastas peaminister Kihnu pärimuskultuuri tutvustavat muuseumi, Püha Nikolai kirikut ning malmtuletorni.

“Kihnu pärimuskultuur – mis on olnud UNESCO pärimuskultuuri meistriteoste nimekirjas juba 15 aastat – rikastab kahtlemata Eesti kultuuripilti,” sõnas Ratas. “Väikesaare elanike elurõõm ja oskus hakkama saada igas olukorras on tunnustamist väärt.”

Peaministri väikesaarte ringreisi jätkub augustis, siis külastab valitsusjuht Pranglit, Aegnat ning Naissaart.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.