"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Analüüs: Sinimäed ja KGB kongid võiksid olla Eesti turismi mootor (0)
28. juuli 2017
Scanpix

"Sünge turism tähendab visiite ebamugava pärandiga paikadesse, kus külaline astub teadlikult oma mugavustsoonist välja," rääkis oma lõputööd kaitsnud Pauliina Zober.

Ettevõtluskõrgkoolis Mainor kaitstud Pauliina Zoberi lõputöö analüüsis sünge turismi arendamise võimalusi Eestis ning leidis, et maailmas kiiresti kasvav valdkond on Eestis arendamata, kuid suure potentsiaaliga.

“Sünge turism tähendab visiite ebamugava pärandiga paikadesse, kus külaline astub teadlikult oma mugavustsoonist välja. Tuntuim näide on Auschwitzi muuseum, mille külastatavus tõusis näiteks 2015. aastal tervelt 40%,” rääkis Pauliina Zober.

Ettevõtluskõrgkooli lõputöö käigus läbiviidud intervjuudest turismiettevõtjatega selgus, et praegu sünge turismi pakette Eestis ei pakuta, kuigi sünge turismi terminit enamjaolt teatakse. Samal ajal on mitmed sünge turismi sihtkoha tunnustega paigad – Patarei vangla, Rummu karjäär, Vaivara Sinimäed, KGB muuseum Tartus – erinevates turismipakettides sees. Ettevõtjate hinnangul pakuks sünge turism Eestit külastavale välisturistile kindlasti huvi.
“Sünge turismi sihtkohad on sageli seotud traumeerivate minevikusündmustega, milliseid on Eestis küllaga. Need pakuvad hoopis teistsugust ja kaalukamat elamust, kui näiteks tavaline linna- või ostuturism. Oluline on osata turundada neid paikasid eetiliselt, teoreetiliselt ja praktiliselt õigesti,” lisas Zober.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.