"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Paraolümpiakomitee saadab Euroopa mängudele kolm noorsportlast (0)
30. juuli 2017
Scanpix

Eesti Paralümpiakomitee korraldab spordiklubiga Meduus ja Eesti Vaimsete Puuetega Inimeste Spordiliiduga kolme noorsportlase lähetamise Euroopa Paralümpiakomitee Noorte Mängudele Loode-Itaalias Genovas.

Selleks taotleb paraolümpiakomitee hasartmängumaksu nõukogult 3840 eurot, projekti kogumaksumus on ligi 7000 eurot. Ettevõtmist rahastab ka kultuurkapital 2000 euroga, vahendas BNS.

Eestis on kolm sportlast, kes vastavad võistluse korraldaja seatud nõuetele. Neist kahel, ujujatel Anette Remmelgal ja Robin Liksoril on rahvusvaheline klassifikatsioon juba olemas. Kergejõustiklane Gilbert Anton Orav on aga läbinud kõik eelnevad testimised ning saab Itaalias teha viimase vajaliku testimise, et saada rahvusvaheline klassifikatsioon.

Projekti on kaasatud kokku kuus inimest, neist kaks liikumis- ja üks intellektipuudega sportlane, kaks treenerit ja üks saatja. Tulevikku silmas pidades on spordi harrastamine kindlasti erivajadustega sportlaste elukvaliteeti ja tulevikus ka töövõimet tõstev faktor, märgib paraolümpiakomitee oma taotluses.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.