"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
100 Virumaa meest tantsib Soome kohaliku tähtsusega tantspeol (0)
05. august 2017
Scanpix

Lapua linna esindajad olid viimasest sõpruslinn Rakveres toimunud meesteantsupeost niivõrd vaimustatud, et soovisid ise midagi sarnast korraldada. 

Nii toimubki laupäeval Soomes Lapua pesapallistaadionil Soome 100 pidustuste raames 2 etendust “Mies-Tanssipidot”, kus esineb ka 100 meest Virumaalt. Tegemist on teatraalseid elemente sisaldava tantsuteosega, mis jutustab mehest muutuvas maailmas – mehest, kes ei tantsi. Kaasa teevad Soome tipptantsija Jukka Haapalainen, Miljoonasade solist ja tunnuslaulu Mies isa Heikki Salo ja jäähokilegend Timo “Juti” Jutila, vahendas BNS.

Etenduse pealavastaja on Ari Numminen ning Virumaa meeste esituse on tervikuks seadnud tantsuansambel Tarvanpää kunstiline juht Tiiu Mürk ning tuntud koorijuht Elo Üleoja. Eestlaste koregraafia põhineb eesti koorimuusikal, ning kaasa löövad mehed Lääne- Virumaa tantsurühmadest ja kooridest ning kaasa teeb ka meeskoor Kaevur Ida- Virumaalt.

Projekti eestipoolne eestvedaja, Rakvere abilnnapea Kairit Pihlaku sõnul on see suurepärane näide heast koostööst kahe sõpruslinna vahel, tähistab Eesti ja Soome vabariikide juubeliaastaid ning on omalaadne loominguline väljund Rakvere ja Virumaa kultuurikollektiividele.

“Rakvere tantsivad mehed on Soome meeste tantsupeoks valmistumisel kõik oma liigesed töökorda seadnud, et põhjanaabrite juures korralikku taset näidata,” kommenteeris seekordset dessanti Lapuasse tantsiv haiglajuht ja Rakvere linnavalitsuse liige Ain Suurkaev.

Saja tantsumehe hulgas on ka Rakett 69 üle-eelmise hooaja võitja Karl Reinkubjas. “Mul on au olla üks sajast mehest, kes oma osalemisega Soomes näitavad milleks Viru mehed on võimelised,” ütles teadussaate võitja.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.