"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Savisaare protsess jätkus Savisaare ja Kofkini vestluste kuulamisega (0)
15. august 2017
Albert Truuväärt

Edgar Savisaare kaitsja vandeadvokaat Oliver Nääs ütles, et Savisaar saab kohtus osaleda, kuid ei saa välistada, et Savisaare tervislik seisund võib ka edaspidi halveneda.

Harju maakohtus sai hommikul jätku Keskerakonna eksjuhi Edgar Savisaare korruptsioonikaasuse arutamine ning seda Savisaare ja samuti kohtu all oleva ärimehe Alexander Kofkini vestuluste helisalvestiste kuulamisega, vahendas BNS.

Juhtiv riigiprokurör Steven-Hristo Evestus küsis esmalt, kas Savisaar järgib ravijuhiseid, et ei korduks viimatine olukord, kus Savisaar tuli hospitaliseerida.

Savisaar märkis, et tänab Evestust huvi eest tema tervise vastu ja rohkem oma tervislikku seisundit ei kommenteerinud. Savisaare kaitsja vandeadvokaat Oliver Nääs lisas, et Savisaar saab kohtus osaleda, kuid ei saa välistada, et Savisaare tervislik seisund võib ka edaspidi halveneda.

Kohus oli sunnitud viimati istungi katkestama 10. augusti pärastlõunal, kui Savisaar kurtis kehva enesetunnet ning kohtusaali kutsutud kiirabi meedikud viisid Savisaare haiglasse. Mees pääses siiski veel samal õhtul haiglast koju.

Pärast Savisaare ja Kofkini vestluste kuulamist asub kohus teisipäeval kuulama vestlust, mille pidasid Tallinna linnavalitsuse ruumides maha Savisaar, ehitusärimees Aivar Tuulberg ning Tallinna linnavolikogu praegune juht Kalev Kallo.

Teisipäeval peavad kohtusaalis olema vaid need süüdistatavad, keda sellel päeval uuritavad tõendid konkreetselt puudutavad – seega Savisaar, Kofkin, Kallo ja Tuulberg. Samuti peab istungil osalema MTÜ Eesti Keskerakond, keda teisipäeval esindab kohtus juhatuse liige Marika Tuus-Laul.

Edgar Savisaarele on esitatud süüdistus ametiisikuna altkäemaksu võtmises, Keskerakonna juhatuse liikme ja esimehena suures ulatuses Keskerakonnale keelatud annetuse vastuvõtmises, suures ulatuses rahapesu toimepanemises ning Tallinna linna vara ebaseaduslikus omastamises.

Alexander Kofkinile, Vello Kunmanile, Aivar Tuulbergile ja Hillar Tederile on esitatud süüdistused altkäemaksu andmises, Villu Reiljanile Vello Kunmani lubatud altkäemaksu vahendamises. Lisaks on Hillar Tederile esitatud süüdistus Keskerakonnale suures ulatuses keelatud annetuse tegemises.

Kalev Kallole, kes süüdistuses märgitud kuritegude toimepanemise hetkel oli Keskerakonna finantssekretär ning Tallinna linnavolikogu esimees, on esitatud süüdistus altkäemaksu vahendamises Tederilt Savisaarele, samuti Savisaare poolt altkäemaksu võtmisele kaasaaitamises ning Tederi poolt keelatud annetuse tegemisele ja Savisaarele keelatud annetuse vastuvõtmisele kaasaaitamises.

MTÜ-le Eesti Keskerakond Savisaare esinduses on esitatud süüdistus reklaamiärimees Paavo Pettai ning Kallo kaasaaitamisel Tederilt Keskerakonnale suures ulatuses keelatud annetuse vastuvõtmises. Priit Kutserile on esitatud süüdistus Tallinna linna vara ebaseaduslikule omastamisele kaasaaitamises.

Villu Reiljani süüepisood on üldisest kriminaalasjast eraldatud kokkuleppemenetluse läbiviimiseks.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.