"Tallinn on vinge koht, sest siin katsetatakse paljusid asju."

Jenni Partanen, Tallinna tehnikaülikooli tulevikulinna professor
Lugemisprogrammi "Suvi raamatuga" osavõtjate arv püstitas uue rekordi (0)
16. august 2017
Scanpix

Kolmapäeval, 23. augustil kell 12 toimub Kumu Kunstimuuseumis (Weizenbergi 34 / Valge 1) Tallinna Keskraamatukogu laste lugemisprogrammi "Suvi raamatuga 2017" lõpetamine. Lugemissuvi kestis 1. juunist kuni 31. juulini ning selle aja jooksul võttis programmist osa rekordiline arv lapsi – 390. Neist edukaid  lõpetajaid, s.o luges läbi 10 raamatut, oli samuti varasemast rohkem – 242 last.

Kahe suvekuu jooksul lugesid lapsed Tallinna Keskraamatukogu raamatukoguhoidjate valitud lasteraamatuid. Valikus oli 27 eestikeelset ning 26 venekeelset uuemat raamatut, mis kooli soovitusliku kirjanduse nimekirja ei kuulu. Iga läbiloetud raamatu kohta joonistas laps pildi või vastas küsimustele. Suvise lugemisprogrammi lõpetamisele on oodatud kõik need lapsed, kes lugesid kahe kuu jooksul läbi vähemalt 10 raamatut.

Programmi jooksul loeti ka rohkem raamatuid kui eelmistel aastatel – kokku 3224 korda.

Eestikeelsetest raamatutest olid menukamad:

1. Kairi Look “Härra Klaasi pöörane muuseum”

2. Roald Dahl “Koletu Krokodill”

3. Kim Fupz Aakeson “Lõvitüdruk”

Venekeelsetest raamatutest olid kõige populaarsemad:

1. Андрус Кивиряхк “Карнавал и картофельный салат”

2. Маркус Саксатамм “Признания Сказочника”

3. Ильмар Томуск “Криминалисты из 3″А””  

Lapsed andsid loetud raamatute kohta tagasisidet. Näiteks leidis väike lugeja, et raamatu “Härra Klaasi pöörane muuseum” moraal on see, et imedesse peab uskuma. Samuti kiitsid paljud lapsed raamatu pilte. Mauri Kunnase ja Tarja Kunnase raamat “Suvi Koeramäel” meeldis lastele, kuna sealt sai teada palju huvitavat vanaaegsete kommete kohta.

Valikut lugemisprogrammile laekunud joonistustest saab lähiajal vaadata Tallinna Keskraamatukogu (Estonia pst 8) trepigaleriis ja veebilehel.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.