"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Ühistranspordis valitseb valideerimislaiskus ja hakkab tekkima karistamatuse tunne (1)
18. august 2017
Scanpix

Alates järgmisest nädalast alustab munitsipaalpolitsei amet piletikontrollil lauskontrollimise ja laustrahvimise aktsioonidega. Esimene aktsioon toimub 24. augustil.

Selle aasta algul võttis munitsipaalpolitsei oma töös uue suuna – trahvimise asemel vähem karistamist ja rohkem selgitustööd. Eesmärk – leebema suhtumise ja suunamisega harjutada inimesi oma kohustusi ning seaduseid täitma. Nelja kuu vältel on piletikontroll ühistranspordis trahvimise asemel suunanud inimesi kas siis ühiskaarti valideerima või sõidukijuhilt piletit ostma. Kahjuks näitab statistika, et inimesed ei ole sellest õppust võtnud.

“Ühistranspordis valitseb valideerimislaiskus ja hakkab tekkima karistamatuse tunne. Kahju, et heaga ei saa, aga oleme vähemalt katsetanud. Järelikult tuleb tagasi pöörduda sanktsioonide juurde,” ütles Tallinna Munitsipaalpolitsei Ameti juhataja Aivar Toompere. Esimene aktsioon toimub 24. augustil ja sellest anname siinkohal teada. Edaspidised aktsioonid hakkavad toimuma pisteliselt ning sellest ette ei teatata, seepärast soovitame kõigil, ebameeldivuste vältimiseks, oma kaart valideerida või lunastada pilet“.

Statistika näitab, et alates aprillist on ühistranspordis piletikontrollid suunanud reisijaid valideerima  3406 korral ja bussijuhilt piletit lunastama 2205 korral. Karistatud on nelja kuuga 392 reisijat. Tegelik valideerimislaiskade ja jäneste arv on kordades suurem,  kontrollida jõutakse siiski vaid teatud osa transpordist.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

W.
19. aug. 2017 18:29
Mina valideerin alati. Fakt!