"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Oma ala parimaid ootavad linna ettevõtlusauhinnad (0)
21. august 2017
Tallinna ettevõtlusamet

Linna žürii valib näiteks parima alustava ettevõtte, tublima töökohtade looja ja vastutustundliku ettevõtte.

Konkurss selgitab parima ettevõtlust või turismi soosiva kinnisvaraarenduse ja ettevõtete vahelise koostööprojekti. Samuti valib žürii parima alustava ettevõtte, töökohtade looja ja vastutustundliku ettevõtte. Veel selgub parim turismitegu ja nutikama ökouuenduse turule tooja.

Oma kandidatuuri saab üles seada kuni 11. septembrini linna ettevõtluspäeva kodulehel http://ettevotluspaev.tallinn.ee/auhinnad/. Igas kategoorias valitakse välja kolm auhinna nominenti, kelle seast selgitatakse välja võitja.

“Igaühes peituvate unikaalsete oskuste abil võib ühtmoodi nii raha teenida kui panustada oluliselt ühiskonda,” selgitas abilinnapea Eha Võrk. “Tehes asju, mida oskame ja väärtustame ja mis meid ka õnnelikuks teevad, seejuures teistele kasu luues, tõuseb ka üldine motiveeritus, töösuutlikkus ja elukvaliteet.”

Annab uut hoogu

Linna ettevõtluse arendamise osakonna juhtivspetsialisti Jaanus Vahesalu sõnul sõltub ühe või teise paiga areng paljuski sealsest ettevõtlusest. “Kuigi võiduga ei kaasne rahalisi auhindu, annab konkursil osalemine hea võimaluse tutvustada oma ettevõtte tegemisi laiemale üldsusele ning saada tehtud tööle ja arengusuundadele positiivset tagasisidet,” rääkis Vahesalu. “Iga tunnustus motiveerib loodetavasti kogu ettevõtte töötajaskonda ja aitab tervikuna tõsta ettevõtte sisekliimat.”

Näiteks on konkurss andnud uut hoogu minikodu Koda arendajaile, kes mullu ökouuenduse auhinnale kandideerides pälvisid ka Ameerika arhitektuuriauhinna sisearhitektuuri hõbemedali. “Ka Omniva juhitud e-kviitungi projekt, mis pälvis mullu linna ökouuenduse auhinna, jõudis tehnoloogilise innovatsiooni kategooria nominentide sekka Rootsi äriauhindade, Norra innovatsiooniauhinna konkursil ja Euroopa äriauhindade finaalis,” rääkis Vahesalu. “Hea näide on selliste rahvusvaheliste suurprojektide nagu Hilton hotelli tulek Tallinnasse, mille arendaja Olympic Entertainment Group pälvis võidud linna ettevõtluskonkursi arendusprojekti ja turismiteo kategooriates. Hotelli arendus tõi tallinlastele rohkelt uusi töökohti.”

Lihtne ankeet

Vahesalu sõnul on osalusankeedid lihtsa ülesehitusega. “Küll aga tasub jälgida, et kirja saaks kõik oluline,” mainis ta. “Liiga lakooniline ankeet ei pruugi ettevõtte tegevust või projekti erilisust piisavalt selgelt esile tuua, seda enam, kui tegemist on väikeettevõttega. Liialt pikkadest tekstidest ei pruugi samas olulisim enam välja tulla. Kindlasti peab arvestama sellega, et hinnatakse just ettevõtte viimase aasta tegemisi ja saavutusi.”

Igas seitsmes kategoorias valib žürii välja kolm auhinna nominenti, kelle seast selgitatakse välja kategooria võitja. Lisaks antakse ettevõtluspäeval koos tehnikaülikooli, Tallinna ülikooli, kunstiakadeemia ning SA Eesti Rakenduskõrgkoolidega traditsiooniliselt üle eriauhinnad aasta parimatele rakenduslikele teadustöödele.

Võitjad kuulutatakse välja Tallinna ettevõtluspäeva pidulikul vastuvõtul 4. oktoobril.

Tule Tallinna ettevõtluspäevale!

• Tallinna ettevõtluspäev toimub 3.-5. oktoobrini ja see on kõigile huvilistele tasuta. Päeva teema on “Väärtus peitub inimestes”.

• Ettevõtluspäev tutvustab uue majanduse väljakutseid, nutikaid müügivõtteid ja lahendusi, olgu need siis seotud tootearendusega, müügi, personalivaliku, tehniliste lahenduste vms.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.