"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Peep Peterson: väärt õigusabita on kuni pool rahvastikust (0)
21. august 2017
Scanpix

"Eestis on neid, kes pädevat õigusabi ei saa, endiselt väga palju. Ma arvan, et kuni pool rahvastikust. Et nüüd on võimalik ka tasuta õigusabi saada, on väga positiivne," ütles Eesti ametiühingute keskliidu esimees Peep Peterson.

“Eestis on neid, kes pädevat õigusabi ei saa, endiselt väga palju. Ma arvan, et kuni pool rahvastikust. Et nüüd on võimalik ka tasuta õigusabi saada, on väga positiivne,” rääkis Peterson. “Võib muidugi kerkida küsimus, kas riik kompenseerib juriidilist teenust piisavalt ja kas tasuta õigusabi on piisavalt kvaliteetne.”

“Ametiühingutesse kuuluvad inimesed võivad loota, et nad saavad kasutada asjatundlikke nõustajaid. Ülejäänud töötajatel, seda eriti alumises sissetuleku pooles, on aga vaidlemisvalmidus tagasihoidlik, sest ei osata enda eest seista. Seal jääb asi tõesti juriidilise pädevuse taha. See, et õigusabi ei ole piisavalt kättesaadav, viib selleni, et inimesed ei usu oma võimalustesse. Pahatahtlikke inimesi, kes vaatavad õigusabi nagu rusikat, millega saab kedagi lüüa, tuleb ikka ette, aga neid on vähem, kui näiteks viis aastat tagasi,” märkis Peterson.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.