"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Täna on Euroopa kommunismi ja natsismi ohvrite mälestuspäev (3)
23. august 2017
Raepress

Tallinnas Vabaduse väljakul tähistati  Euroopa kommunismi ja natsismi ohvrite mälestuspäeva leinakellade helistamise ja pärgade asetamisega Vabadussõja võidusamba jalamile.

Päevakohaste kõnedega Euroopa Liidu esinesid Eesti Urmas Reinsalu, Läti justiitsminister Dzintars Rasnačs, Leedu justiitsminister Milda Vainiutė ja  Eesti Memento Liidu juhatuse esimees Leo Õispuu. Mälestuspalvuse pidas EELK peapiiskop Urmas Viilma.

Eesti rahvalt  asetas pärja  Riigikogu aseesimees Enn Eesmaa;  Eesti Vabariigi Valitsuselt asetas pärja justiitsminister Urmas Reinsalu.  Tallinna linna pärja asetas monumendi jalamile abilinnapea  Kalle Klandorf.

23. august on Euroopa kommunismi ja natsismi ohvrite mälestuspäev. Üleeuroopaline mälestuspäev seati sisse 2009. aasta aprillis Euroopa Parlamendi resolutsiooniga Euroopa südametunnistusest ja totalitarismist

Kommentaarid (3)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

lugeja
23. aug. 2017 22:50
http://politikus.ru/video/98215-nikolay-starikov-pravda-o-dogovore-o-nenapadenii-s-germaniey.html Venemaa arvamus MRP-st.
kuidas keegi
23. aug. 2017 22:32
Tunne Kelam: palun mind võtta kommunistliku partei liikmeks! http://www.kesknadal.ee/est/uudised?id=2346
lisaja
23. aug. 2017 21:53
1941. aasta 1. mai "The Times": MRP - pakt oli Stalini hiilgav taktikaline võit. 1942. aasta 7. märtsi Churchilli kiri Rooseveltile ettepanekuga jätta Balti riigid NLiidu koosseisu, millega Roosevelt kohe nõustus. Selgitatakse, et Atlandi Harta Balti riikide suhtes ei kehti, sest sõja alguses 1941. aasta 22. juunil ei olnud need riigid iseseisvad. Winston Churchill: The Second World, volume IV 1951 p. 293. Ajalehes “The Times” avaldati 17. oktoobril 1944 lootust, et Balti riikidest saavad Nõukogude Liidu näidisvabariigid. http://www.pealinn.ee/koik-uudised/krahv-tolstoy-eestlastel-on-vaja-hinnata-oma-eripara-ja-eneseaustust-n149715 Briti valitsus nõudis Vene päritoluga krahvilt Guinnessi rekordi väärilist 1,5 miljoni naela suurust trahvi paljastuste eest, kuidas Lääneriigid Baltimaade põgenikke NSVL-ile üle andsid.