"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
FOTOD JA VIDEOD! Taavi Aas: lennujaama trammi on vaja meie oma inimestel (3)
24. august 2017
Albert Truuväärt

Täna tegi esimese proovisõidu lennujaama 4. liini tramm. "Ajalooline moment on see praegu kindlasti. Esimene tramm on jõudnud lennuvälja juurde," ütles abilinnapea Taavi Aas. "Sellest on mõeldud 15 aastat kindlasti, et tramm võiks lennujaama sõita, kümme aastat tagasi tundus see veel täiesti utoopiline idee. Arvati, et seda meie silmad küll ei näe. Nüüd on ta tehtud ja nagu näete, esimene tramm on lennujaamas.  

Aasa sõnul on Tallinnal unikaalne lennuväli, sest see asub kesklinnale väga läheda. “Meie jaoks on see tegelikult üks suur võimalus, nii sadam kui lennujaam on kesklinna lähedal,” selgitas Aas. “See aitab kindlasti kaasa turismile, ja loomulikult ka meie enda inimestel on mugav nüüd sõita trammiga lennujaama. Seda ei ole ju kusagil mujal, et tramm lennujaama käib ja seda on vaja meie oma inimestel, kes on hakanud üha rohkem lennukiga reisima.”  

Vaata galeriid (42)

Aas rõhutas, et trammid hakkavad inimesi lennujaama ja kesklinna vahet sõidutama 1. septembrist. Selleks ajaks peab olema lõppenud ka Koplisse viivate trammiteede remont. “Kopli suunal on ehitajal veel pingutada vaja, et 1. septembril tramm saaks sõitma hakata,” selgitas Aas. “Mõnes kohas on betoonivalu on veel teha, ooteplatvormid on vaja valmis ehitada. Kopli depoo saab ka täiesti uueks. Kui seda ajaloolist hoonet vaadata, siis see näeb juba praegu päris vahva välja.”

Aasa sõnul jätkub trammiteede arendamine ka tulevikus. “Järgmine plaan on ühendada trammiliiklusega sadam, praegu käivad trassivalikud,” rääkis ta. “Tulevikus tuleb kindlasti mõelda edasi, millised on järgmised suunad, kuidas trammiliiklust edasi arendada, kas sii tramm või alternatiivina teatud suundadel kiirbussid, tänapäeval on lahendusi ja võimalusi juba palju rohkem kui oli enne. Aga see on kindel, et linnas ühistransport edasi areneb”

 

Kommentaarid (3)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

...
10. sept. 2017 16:50
Millal Talinas hakkavad sõitma ööbussid, nagu seda Tartus on?
...
4. sept. 2017 17:16
Tramm nr 3 võiks sõita liinil Kadriorg - Hallivanamehe - Järve Tramm nr 4 OK, sealt edasi näiteks Rae valla piirini. Tramm nr 2 Kopli - Sadam - Lennujaam Tramm nr 1 Kopli - Kadriorg, ning miks ka mitte Pirita alguseni :D :D
Peedu
29. aug. 2017 10:23
Tahaks loota, et enamasti hakkavad nr 4 liini sõitma siiski CAF trammid, mitte Tartad. Ka mujal maades ei sõida lennujaama liinidel riigi vanimad rongid, vaid ikka võimalikult kaasaegsed. Riigi visiitkaart ikkagi.