"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Meritoni töötaja: Savisaar tasus hotellitoa eest sularahas (0)
30. august 2017
Scanpix

Keskerakonna eksliidri Edgar Savisaare kohtuprotsessil Harju maakohtus tunnistusi andnud Meritoni hotelli töötaja Rasmus-Rai Kuuspuu märkis, et kui Edgar Savisaar kasutas 2015. aasta alguses Meritonis naistuttavaga kohtumideks tuba, nagu on märgitud ka süüdistuses, siis hilisema arve alusel Savisaar selle eest sularahas ka tasus.

Kuuspuu kinnitas, et Meritoni omanik ärimees Alexander Kofkin, kes on samuti kohtu alla antud, ei ole kunagi temaga Savisaarele toa broneerimisest rääkinud. Ta kinnitas, et ei mäleta broneeringu maksumusega seotud asjaolusid, kuigi tema selle broneeringuga tegeles. Kuuspuu lisas, et broneeringusüsteemis oli algselt märge, et tuba on broneeritud tasuta, kuid pärast toa kasutamist on siiski väljastatud Savisaarele arve, mille ta sularahas ka tasus, vahednas BNS.

Prokuröri küsimuse peale, kas Savisaarele esitatud arvel olev toa hind oli pädev, vastas Kuuspuu, et hinnad tubade eest ei ole Meritonis alati kindlalt paigas ja sõltuvad muuhulgas hotelli täituvusest. Küsimusele, miks esitati Savisaarele arve alles päev pärast hotellitoa kasutamist, ei osanud Kuuspuu vastata.

Süüdistuse järgi toimus 2014. aasta 22. oktoobril Meritoni hotellis Kofkini ja Savisaare vaheline kohtumine, mille käigus avaldas Kofkin soovi, et 2015. aasta jaanuaris toimuv Rahvusvahelise Linnaarengu Assotsatsiooni (INTA) 38. kongress, mille korraldamine oli Tallinna linna ülesandeks, toimuks Meriton hotellis. Nimetatud kohtumisel teavitas Savisaar, et on juba kasutanud oma ametiseisundit Tallinna linnapeana selleks, et nimetatud kongressi korraldamisega tegelevad ametnikud korraldaksid kongressi Kofkinile kuuluvas hotellis. Täpsemalt andis Savisaar INTA 38. kongressi ettevalmistamise ajal abilinnapea Taavi Aasale juhise korraldada INTA 38. kongress hotellis Meriton. Vastutasuna nõustus Savisaar Kofkinilt vara vastuvõtmisega, muuhulgas sai ta 2015. aasta jaanuaris kasutada hotellituba Meritonis.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.