"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
USA majandus lõi augustis oodatust vähem töökohti (0)
01. september 2017
Scanpix

USA majandus lõi augustis 156 000 uut töökohta, jäädes alla analüütikute prognoositud 183 000 töökohale.

Tööpuudus kasvas riigis aga 0,1 protsendipunkti 4,4 protsendini, teatas riigi tööministeerium. Ministeeriumi teatel ei mõjutanud orkaan Harvey tulemusi, kuna andmed koguti enne kui torm 26. augustil Texast tabas, vahendas BNS.

2017. aasta kuine keskmine töökohtadeloome on nüüd 176 000 juures, samas kui mullu oli see 187 000.

USA president Donald Trump on varasemalt võtnud endale au Ameerika majanduse elavdamise ja tugeva tööloome eest, lubades seejuures luua kümne aastaga 25 miljonit töökohta. Majandusteadlased peavad seda aga ebarealistlikuks.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.