"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
GAG-i Kalamaja koolihoone sai kasutusloa (0)
05. september 2017
Svetlana Aleksejeva

Tallinna haridusameti juhataja Andres Pajula ütles, et GAG-i Kalamaja hoone kasutusluba on väljastatud ning täna saavad tunnid alata vastrenoveeritud hoones. "Kool vastab kõigile nõuetele," kinnitas Pajula.

Esmaspäeval avatud Tallinnas Gustav Adolfi gümnaasiumi (GAG) Kalamajas asuv esimese ja teise kooliastme renoveeritud õppehoone sai kasutusloa, vahendas BNS rahvusringhäälingu uudistesaadet “Aktuaalne kaamera”.

Tallinna haridusameti juhataja Andres Pajula ütles uudistesaates, et GAG-i Kalamaja hoone kasutusluba on väljastatud ning täna saavad tunnid alata vastrenoveeritud hoones.

“Kool vastab kõigile nõuetele,” kinnitas Pajula.

Aadressil Vana-Kalamaja 9 asuv alglasside õppehoone nimetab GAG Kotzebue majaks. Ehitustööde käigus rekonstrueeriti olemasolev hoone 5,5 miljoni euro eest ja rajati juurdeehitus, olemasolevad abihooned lammutati ning nende asemele rajati spordiväljak. Rekonstrueeritud hoone suletud netopind on ligikaudu 5000 ruutmeetrit.

Koolimajas hakkavad õppima 1.-6. klassi lapsed, kokku 30 klassikomplekti. GAG-i esimestes klassides hakkab sel aastal õppima 144 uut õpilast, paralleelklasse on kokku kuus, neist viis on ette nähtud piirkonna lastele ning üks ülelinnalise valikuga. Terve kooli õpilaste arv on 1265, neist 565 hakkavad õppima Kotzebue majas ning 700 vanalinnas asuvas õppehoones.

GAG-i Kalamaja laienduse vastu on teravalt võidelnud mõned kooli vilistlased ja hoolekogu esindajad, kelle hinnangul võiks hariduse kvaliteet kannatada, kui kool rohkem õpilasi õppima võtab. Samuti proovis koolihoone ehitust takistada ehitusloa vaidlustamisega naabermaja elanik.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.