"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Mullu sooritas enesetapu üle 180 Eesti elaniku (0)
06. september 2017
Scanpix

"Iga suitsiidid mõjutab uuringute järgi keskmiselt 60 lähikondlast, seega kannatas eelmisel aastal suitsiidide tõttu 12 000 inimest," sõnas MTÜ Peaasi.ee tegevjuht Anna-Kaisa Oidermaa.

“Eesti kaotas suitsiidide läbi eelmisel aastal 183 elu,” ütles noorte vaimse tervise teemalise ennetustööga tegeleva MTÜ Peaasi.ee tegevjuht Anna-Kaisa Oidermaa. “Iga suitsiidid mõjutab uuringute järgi keskmiselt 60 lähikondlast, seega kannatas eelmisel aastal suitsiidide tõttu 12 000 inimest.”

Oidermaa sõnul oleks õigeaegse ennetusega paljud suitsiidid välditavad. “Kui liiklus- ja tulesurmade vähendamisega tegeletakse väga põhjalikult, siis suitsiididest rääkimine on ühiskonnas tabu. See aga ei aita probleemi lahendamisele kaasa,” ütles ta BNS-i vahendusel.

Pühapäeval tähsitataval rahvusvahelisel suitsiidiennetuspäeval pannakse Tallinna Stroomi randa 183 paari kingi mullu vabatahtlikult elust lahkunud Eesti inimeste mälestuseks.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.