"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tartus tunnustati silmapaistvaid noori eestlasi (0)
17. september 2017
Scanpix

Eile selgitati välja 2017. aasta Silmapaistva Noore Eestlase tiitli saajad. Žürii poolt osutusid valituks füüsik ja keeleõppeplatvormi Lingvist kaasasutaja Mait Müntel, meediauuringute professor ja ühtlasi hetkel noorim Tartu Ülikooli professor Andra Siibak ning sel suvel laulupeodirigendi debüüdi teinud helilooja ja muusik Rasmus Puur.

Alates 2015. aastast valitakse lisaks kolmele žürii pool välja valitud laureaadile ka rahva lemmik. Augusti teises pooles sotsiaalmeedias toimunud rahvahääletuse võitis ülekaalukalt ligi tuhande häälega ultratriatleet Rait Ratasepp.

Eesti Ettevõtlike Noorte Koda korraldab Silmapaistva Noore Eestlase valimist juba 19. korda ning selle aasta kandidaate sai esitada 25. juunini. Iga-aastase programmi eesmärk on leida ja tunnustada noori eestlasi, kes on ühiskonnas märkimisväärsete tulemustega oma tegevusalal silma paistnud ning ühiskonnas positiivseid muutusi algatanud. Projektijuhi Annet Muru sõnul on tiitlil lisaks tunnustamisele veel teinegi väga oluline roll – inspireerida ja motiveerida ka teisi noori asju suurelt ja julgelt ette võtma ning ühiskonda panustama. “Samuti on rõõm jälgida, kuidas pärast nominentide ja laureaatide edulugude jagamist ülejäänud kaasmaalased nende tegemistele kaasa elavad ning oma toetust väljendavad,” lisab ta.

Selleaastasesse žüriisse kuulusid astrofüüsik ja poliitik Ene Ergma, Postimehe peatoimetaja Lauri Hussar, Raadio Elmar peatoimetaja Owe Petersell, Tartu linnapea Urmas Klaas, Õhtulehe peatoimetaja Martin Šmutov, meediateadlane ja Kultuurkapitali juhataja Kertu Saks, Eesti Ettevõtlike Noorte Koja president Peeter Tars, astrofüüsik ja 2016. a Silmapaistev Noor Eestlane laureaat Mihkel Kama, lavastaja ja 2010. a Silmapaistev Noor Eestlane laureaat Ain Mäeots ja investor ning 2009. a Silmapaistev Noor Eestlane laureaat Sten Tamkivi.

Laureaatide tunnustamise tseremoonia toimus Tartus, V spaa- ja konverentsikeskuses. Auhindu andsid üle Tartu linnapea Urmas Klaas ja Eesti Ettevõtlike Noorte Koja president Peeter Tars.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.