"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Uuring: Keskerakond võidab Tallinna neljas linnaosas kaheksast (0)
25. september 2017
Scanpix

Keskerakond võidab eelseisvatel kohalikel valimistel kindla esikoha neljas linnaosas ja Reformierakond kahes. Kahes linnaosas on kolm erakonda sisuliselt võrdsel positsioonil.

ERR-i uudistetoimetuse tellitud Turu-uuringute AS-i 820 vastajaga küsitlusest selgus, et Keskerakonda saadab suurim valimisedu Lasnamäel, kus nende poolt hääletab 68 protsenti valijatest. Selge võidu saab Keskerakond ka Põhja-Tallinnas (49 protsenti), Haaberstis (45 protsenti) ja Mustamäel (43 protsenti), vahendas BNS.

Liikudes kursoriga valgetel märkidel avaneb linnaosade tulemuste vaade.

Kristiine linnaosas on Keskerakond, Sotsiaaldemokraatlik Erakond ja Reformierakond sisuliselt võrdse toetusega – protsendid vastavalt 25, 23 ja 22. Ka Nõmmel on esikolmik suhteliselt võrdse toetusega – Keskerakonda toetab seal 24, Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda 21 ja EKRE-t 19 protsenti.

Reformierakond võidab valimised kahes linnaosas – kesklinnas on nende toetus 33 ning Pirital 36 protsenti.

Erakondade ja valimisliitude esinumbritest kandideerivad sel aastal Taavi Aas (Keskerakond), Raivo Aeg (Isamaa ja Res Publica Liit) ja Martin Helme (EKRE) Mustamäel, Kristen Michal (Reformierakond) Haaberstis, Rainer Vakra (Sotsiaaldemokraatlik Erakond) Nõmmel, Edgar Savisaar (Savisaare Valimisliit ja Tegus Tallinn) Lasnamäel, Züleyxa Izmailova (Rohelised) Põhja-Tallinnas, Erik Vest (Vaba Tallinna Kodanik) Pirital.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.