"Kõige rohkem ohustame eesti keelt me ise."

Ivo Linna
Majandus- ja taristuminister Kadri Simson külastab Ida-Virumaad (0)
29. september 2017
Scanpix

Majandus- ja taristuminister Kadri Simson külastab täna Ida-Virumaad, kus osaleb Sillamäel Tallinn–Narva maantee ja Sillamäe Sadama raudtee kahetasandilise ristmiku ehituse tänuüritusel ning kohtub Jõhvi ettevõtjatega.

“Riik peab jõudma senisest enam Ida-Virumaale. Tegemist on piirkonnaga, millel on suur potentsiaal, kuid mida on raske realiseerida ilma riigi, Euroopa Liidu ja kohalike omavalitsuste koostööta,” rääkis Simson. “Olen seisukohal, et Ida-Virumaa ettevõtluse arengu nimel on vaja parandada ühendusi ning tuua riiklikke investeeringuid senisest enam just Ida-Virumaale. Mul on hea meel, et tänane valitsus võtab Ida-Virumaa arendamist varasematest tõsisemalt,” lisas ta.

Minister tõi ühe näitena, et suurema riikliku investeeringuna rekonstrueeritakse aastatel 2018-2020 Tapa-Narva raudtee, sealhulgas on võimalik pärast seda tõsta lõiguti reisirongi sõidukiirust kuni 135 km/h. Kokku läheb investeering maksma ligikaudu 20 miljonit eurot. “Lisaks teen lähiajal valitsusele ettepaneku eraldada senisele seitsmele miljonile eurole täiendavalt ligi kolm miljonit eurot Narva linna transiittee rekonstrueerimiseks,” lausus Simson.

Kohtumised Sillamäel algavad kell 13, pärast tänuürituse lõppu siirdub minister Jõhvi.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.