"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
OTSE! Riigikogus on tähelepanu keskmes täielik üleminek taastuvenergiale (0)
29. september 2017
Scanpix

Riigikogu keskkonnakomisjoni ja Euroopa Taastuvenergiaallikate Foorumi (EUFORES) koostöös on täna 17. parlamentidevaheline konverents, mille teemaks on taastuvenergia ja energiatõhusus - teema käsitlemisel keskendutakse Läänemere regiooni energiaalasele koostööle.

Keskkonnakomisjoni esimees Rainer Vakra peab konverentsi korraldamist ja sellel arutatavaid keskkonnaalaseid teemasid oluliseks. “Taastuvenergia kasutamine tagab keskkonna puhtuse, soodustab majanduse jätkusuutlikku arengut ja märgib olulist rolli elanikkonnale elukeskkonna tingimuste parandamise kaudu,” ütles Vakra.

Ta lisas, et kui viiakse ellu taastuvenergia arendamise programmis ettenähtud meetmed, siis annab see võimaluse lõpetada põlevkivi kasutamine, mis tekitab orienteeruvalt 70 protsenti CO 2 heitmetest, aga ka 80 protsenti kõigist toodetavatest jäätmetest ja millel on umbes 80 protsendiline mõju kogu Eesti veekasutusele.

Riigikogu konverentsisaalis toimuval konverentsil esinevad EUFORES-i president Claude Turmes, asepresident Theresa Griffin, peasekretär Jan Geiss ja rida rahvusvaheliselt tunnustatud taastuvenergia spetsialiste ja energeetikaettevõtete juhte. Kõne all on energeetikaalane rahvusvaheline koostöö, samuti tuuleenergia, päikeseenergia, biomassi  ja biogaasi kasutamine energiatootmises. Eesti energiamajanduse olukorra ja arenguperspektiivide kohta teevad ettekanded Martin Kruus 4 Energiast ja Taavi Veskimägi Eleringist. 

Paneeldiskussiooni energiamajanduse ja transpordisüsteemi digitaliseerimise kohta juhib Euroopa Parlamendi saadik Kaja Kallas. 

Konverentsisaalis kell 9 algavast kohtumisest on veebiülekanne. Üritus toimub inglise keeles.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.