"Kõik head või halvad asjad maailmas on kiiksuga inimeste tehtud."

Urmas Sõõrumaa, ärimees
FOTOD! Kalamajas näeb viimast fotonäitust pop-up sarjast (0)
03. oktoober 2017
Põhja-Tallinna LOV

Klausi kohviku kõrval avatud fotograaf Patrik Tammi näitus keskendub tänavaportreedele inimestest ja elustiilist Londonis. Seeria kujutab inimesi nende igapäevaelu momentides.

Vaata galeriid (25)

Ainulaadne pop-up fotonäituste sari tõi fotokunsti Kalamaja ja Pelgulinna tänavatele. Kunstiprojekt kestis 10 nädalat. Iga nädal oli väljas ühe Põhja-Tallinnaga seotud fotokunstniku näitus, nii et kokku osalesid sarjas 10 fotograafi. Tasuta näitused toimusid erinevates kohtades avalikus linnaruumis.

“Idee seisneski selles, et tuua kunst tänavatele ja tutvustada linnaosa elanikele kohalike fotograafide töid. Põhja-Tallinn on teatavasti vägagi loominguline linnaosa, sest siia on koondunud arvestatav osa Eesti loovatest inimestest ja ettevõtetest,” ütles Põhja-Tallinna vanem Raimond Kaljulaid.

Tema sõnul sai linnaosavalitsus palju tänusõnu inimestelt, kelle arvates võiks linnaosa selliste projektidega jätkata.

“Väga positiivne oli ka kunstiinimeste tagasiside ja see julgustab taoliste projektidega jätkama. Tähelepanuväärne, et kuigi näitused olid populaarsed ja seisid tänavatel nädala jooksul täiesti valveta, vandalismi juhtumeid peaaegu polnud. See näitab, et inimesed oskavad kunsti hindama ja on sellistest võimalustest huvitatud,” nentis Kaljulaid.

Esmaspäeval, 2. oktoobril Linnahalli lähistel, Klausi kohviku kõrval avatud fotograaf Patrik Tammi näitus keskendub tänavaportreedele inimestest ja elustiilist Londonis. Seeria kujutab inimesi nende igapäevaelu momentides.

Pop-up fotonäitused toimusid juuli-, augusti-, septembri ja oktoobrikuus erinevates kohtades Põhja-Tallinnas, sealhulgas Soo tänaval, Pelgulinna väljakul, Salme Kultuurikeskuse esisel väljakul, Vana-Kalamaja tänaval koolimaja esisel platsil, Kalamaja Kalmistupargis, Beetapromenaadil, Telliskivi tänaval, Põhja pst alleeäärsel alal, Kultuurikilomeetril Kultuurikatla kõrval ja Kalasadama tänaval.

Projektist võtsid osa fotograafid Tõnu Tunnel, Ken Mürk, Tõnu Runnel, Sten Roosvald, Renee Altrov, Monika Kandel, Sandra Palm, Krõõt Tarkmeel, Merilin Mandel ja Patrik Tamm.

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.