"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Katoliiklikud asutused loobuvad fossiilsete kütuste kasumist (0)
03. oktoober 2017
Scanpix

Nelikümmend katoliikliku organisatsiooni üle maailma võtavad sel nädalal välja oma osalused fossiilsete kütuste äridest. Juba 2015. aastal manitses paavst Franciscus usklikke loodust kaitsma, sõnades, et loodus ei ole valikuline.

Kuigi ei ole täpselt teada divesteeringute kogusummat kuna usupõhised organisatsioonid ei avalda kuigi tihti sidusaid andmeid, on divesteeringus osalevate ettevõtete koguväärtus hinnanguliselt 5 triljonit dollarit. Umbes veerand neist on täielikult usupõhised, vahendas BNS Euractivit.

“Nende 40 divesteeriva asutuse moraalne selgus on põhjus rõõmustamiseks,” sõnas ülemaailmse katoliikliku kliimaliikumise juht Tomás Insua.

2015. aastal manitses paavst Franciscus ringkirjas usklikke loodust kaitsma, sõnades, et loodus ei ole valikuline. Tänavu mais teatasid ka üheksa teist katoliikliku organisatsiooni, et viivad sarnase divesteeringu läbi.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.