"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
RAPORT: Kliimamuutuste varjatud hind ulatub igal aasta miljardite dollariteni (0)
03. oktoober 2017
Scanpix

"Fossiilkütuste põletamisega tuleb kaasa hiiglaslik hind, mida majandus ei suuda endale lubada," ütles Sir Robert Watson, kes on värske raporti kaasautor, mis paljastab kliimamuutuste varjatud kõrge hinna alates tormikahjustustest kuni tervishoiukuludeni, mis ulatub miljardite dollariteni. Andmete hulka pole arvatud viimase kuu kolme orkaani ja 76 maastikupõlengut.

Ekstreemsed ilmastikuolud, mida kliimamuutused on ainult võimendanud ning fossiilkütuste põletamisest tingitud tervisekahjustused on läinud USA-le viimase kümne aasta jooksul maksma vähemalt 240 miljardit dollarit aastas, vahendab National Geographic värske raporti tulemusi.

Andmete hulka pole arvatud viimase kuu kolme orkaani ja 76 maastikupõlengu tagajärgede maksumust, mis ulatub hinnangute järgi 300 miljardi dollarini. 300 miljardi dollari eest saaks maksta näiteks 13,5 miljoni USA üliõpilase  nelja aasta õppemaksu riiklikes kolledžites ja ülikoolides .

Tuleval aastakümnel võib Universal Ecological Fundi poolt avaldatud raporti kohaselt ulatuda äärmuslikest ilmastikutingimustest tingitud majanduslik kahju ligi 360 miljardi euroni aastas, mis võib riigi majanduse halvata.

“Fossiilkütuste põletamisega tuleb kaasa hiiglaslik hind, mida USA majandus ei suuda endale lubada,” ütles Sir Robert Watson, kes on raporti kaasautor ja Suurbritannia Tyndalli Kliimamuutuste uuringute keskuse juht.

“Me tahame ameeriklastele näidata, mis on kliimamuutuste eiramise ja tegevusetuks jäämise hind,” ütles Watson.

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.