"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Raport: lend 370 mõistatus on "peaaegu käsitamatu" (0)
03. oktoober 2017
Scanpix

Lennufirma Malaysia Airlines kadunuks jäänud lennu MH370 ligi kolm aastat väldanud otsingute raport tunnistas, et lennuki ja selle pardal olnud 239 inimese saatus on "peaaegu käsitamatu".

Austraalia Transpordiohutusbüroo lõppraport tunnistab, et võimudel ei ole jaanuaris lõpetatud otsingute järel infot lennuki kadumise põhjuste ega selle täpse asukoha kohta. Eelmisel aastal kitsendati lennuki huku paika 25 000 ruutkilomeetri suurusele alale India ookeani lõunaosas, vahendas BNS.

Boeing 777, mille pardal oli 227 reisijat ja 12 meeskonnaliiget, kadus 2014. aasta 8. märtsil teel Kuala Lumpurist Pekingisse. 52 päeva kestnud pinnaotsingud viidi läbi India ookeanis Austraaliast läänes mitmel miljonil ruutkilomeetril, pärast seda kaardistati veealustel otsingutel 710 000 ruutkilomeetrit merepõhja kuni 6000 meetri sügavusel. Malaisia, Hiina ja Austraalia valitsus otsustasid 1046 päeva kestnud otsingud lõpetada tänavu 17. jaanuaril.

“Lend MH370 huku põhjusi ei saa täpselt kindlaks teha, enne kui lennuk on leitud,” ütles otsinguid koordineerinud büroo 440-leheküljelises lõppraportis. “Tänapäeva lennunduses, kus iga päev kasutab reisilennukeid 10 miljonit inimest, on peaaegu käsitamatu ja kindlasti üldsusele vastuvõetamatu, et suur reisilennuk kaob ja maailm ei saa täpselt teada, mis lennuki ja selle pardal olnud inimestega juhtus.”

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.