"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
FOTOD! Selgusid Eesti parimad pärimusmuusikud (0)
09. oktoober 2017
Linda-Liis Eek

Pärimusmuusika Aidas Viljandis tunnustati Etnokulpidega juba üheksandat korda Eesti parimaid pärimusmuusikuid. Mainekaid auhindu anti Pärimusmuusika Lõikuspeo raames seitsmes kategoorias ning jagus ka kaks erikulpi Eesti Pärimusmuusika Keskuse ja Raadio 2 poolt.

Meeleolukal auhinnatseremoonial Etnokulp 2017, kus tossas saunakeris ning temperatuuri tõstsid ovatsioonid ja soojad tänusõnad, jagati taas pärimusmuusika auhindasid. Pärimusmuusika Aidas Viljandis tunnustati Etnokulpidega juba üheksandat korda Eesti parimaid pärimusmuusikuid. Mainekaid auhindu anti Pärimusmuusika Lõikuspeo raames seitsmes kategoorias ning jagus ka kaks erikulpi Eesti Pärimusmuusika Keskuse ja Raadio 2 poolt.

Vaata galeriid (20)

Rahvahääletuse otsusel sai parima artisti, heliplaadi “Kullakarva” ja loo “Kallimale” eest kulbi Trad.Attack! Parima muusiku tiitli pälvis Tõnu Tubli. Parimaks uusfolkartistiks kuulutati Curly Strings. Martin Mülleri ja Villu Talsi plaat „Sepa Juliusega jahil“ tõi härrastele võidu nii debüütplaadi kui ehe pärimusmuusika kategoorias. Raadio 2 kinkis loovuse ja andekuse eest oma erikulbi Silver Sepale. Eesti Pärimusmuusika Keskus austas erikulbiga Untsakaid, kes on 25 aastat pärimusmuusikas paljudele eeskujuks olnud.

Fännid võitlesid oma väljavalitute nimel tuliselt, sest kokku kogunes rekordarv hääli – oma lemmikuid tunnustas 2581 inimest. Etnokulp on antud žanris ainus tunnustus, milles saab rahvas kaasa rääkida. Etnokulpide meeleoludele aitas kaasa elada ka ETV2 otseülekanne. Pärimuspidu jätkub kahepäevasel Lõikuspeol, mis algab laupäeval kell 11 Kulno muusikalise matkaga ja jätkub programmiga, kus esinevad: Andre Maaker, Soolopillide galakontsert, Estbel, Duo Mänd&Krüsban, Alguses oli Alle-aa, Tintura, MandoTrio ja Jämmtantsumaja. Rohkem infot Lõikuspeo festivaliprogrammi ja Etnokulpide kohta: www.folk.ee või festivali Facebookist.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.