"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Jüri Ratas kutsub hääletama: need valimised viivad lõpuni haldusreformi (0)
10. oktoober 2017
Svetlana Aleksejeva

"Meie kohalik elu edeneb just nii hästi, kui palju me ise oma kodukandi küsimustes kaasa räägime ja otsustame," ütles peaminister Jüri Ratas, kes andis hääle täna oma kodulinnaosas Pirital.

Peaminister Jüri Ratas osales täna Tallinna linna volikogu eelhääletamisel oma kodulinnaosas Pirital. Kõigis jaoskondades on võimalik eelhääletada veel täna ja homme kell 12-20.

“See on esimene kord, kui valimised toimuvad uute piiridega omavalitsustes. Need kohalikud valimised viivad lõpuni haldusreformi ja Eesti inimeste aktiivne osavõtt on erakordselt tähtis,” ütles peaminister Jüri Ratas. “Mul on hea meel, et valimisaktiivsus püsib eelhääletamisel tublil tasemel. Tänavu saavad esimest korda oma hääle anda ka noored alates 16-st eluaastast. Kutsun siinjuures kõiki hääletama, sest meie kohalik elu edeneb just nii hästi, kui palju me ise oma kodukandi küsimustes kaasa räägime ja otsustame.”

Tänavustel kohalikel valimistel on eelhääletus olnud aktiivsem kui mullu. Eilse seisuga oli kohalike omavalitsuste volikogude valimistel hääle andnud 167 359 inimest, mis moodustab 15,2 protsenti valijate üldarvust. Nelja aasta eest toimunud kohalikel valimistel oli sama ajaga oma hääle andnud 121 443 valijat, mis moodustas 11,2% valijate üldarvust.

Elektrooniliselt saab hääletada aadressil www.valimised.ee kuni 11. oktoobri kella 18-ni. Valimispäeval, 15. oktoobril saab hääletada ainult oma elukohajärgses valimisjaoskonnas.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.