"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kohus: Fukushima katastroofi eest vastutavad valitsus ja operaator (0)
10. oktoober 2017
Scanpix

Jaapani kohus kohustas valitsust ja Fukushima tuumajaama operaatorit maksma endistele elanikele, kes kaotasid 2011. aasta katastroofi tõttu elatise, 500 miljonit jeeni (4,5 miljonit dollarit) kahjutasu.

Fukushima ringkonnakohus otsustas, et valitsus ei andnud operaatorfirmale Tokyo Electric Power Co käsku tuumajaama ohutusmeetmete parandamiseks, kuigi teadis juba 2002. aastal regiooni ähvardavast hiidlaineohust, vahendas BNS.

Tegemist oli teise kohtuotsusega, mis tunnistas valitsuse Fukushima katastroofis vastutavaks.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.