"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Linn toetab Tallinna Filharmoonia pillifondi loomist (0)
11. oktoober 2017
Scanpix

"Tallinna Filharmoonia pillifond kasvatab Tallinna Kammerorkestri konkurentsivõimet ning orkestri andekad interpreedid saaksid mängida parematel pillidel kui täna," selgitas abilinnapea Mihhail Kõlvart.

Tallinna linnavalitsus eraldas reservfondist kultuuriametile 12 500 eurot Tallinna Filharmoonia pillifondi loomiseks.

Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart märkis, et eesmärk on luua Tallinna Filharmooniale võimalused oma pillifondi loomiseks, millega kasvaks Tallinna Kammerorkestri konkurentsivõime ning teisalt saaksid Tallinna Kammerorkestri andekad interpreedid mängida parematel pillidel kui täna. “Pillifondi eelarveks kavandatakse käesoleval aastal 25 000 eurot, millest 12 500 eurot eraldasime Tallinna Linnavalitsuse reservfondist ning ülejäänuga toetab Tallinna Kultuuriamet enda selle aasta eelarvest,” tõdes Kõlvart.

Tallinna Filharmoonia on Tallinna Kultuuriameti hallatav linna etendusasutus, mille põhitegevused on Tallinna Kammerorkestri tegevuse organiseerimine, linna tunnusfestivali Birgitta festivali korraldamine ning mitmekülgse ja žanriliselt vaheldusrikka kontserdihooaja kavandamine ja elluviimine.

Tallinna Kammerorkester on Eesti parimaid keelpillimängijaid koondav rahvusvaheliselt tunnustatud orkester. Kammerkoosseisulise orkestri puhul on iga üksiku mängija isiklik vastutus paratamatult suurem, kui suure sümfooniaorkestri pillirühma liikmena, ka on väiksema koosseisu puhul väga oluline pillide kõla, nende tooni säravus ja selgus. Paraku on head meistripillid väga kallid ning tõeliselt kõrgetasemelised tippinstrumendid pole interpreetidele taskukohased. Kammerorkestri muusikud mängivad täna tavapäraselt isiklikel pillidel, välja arvatud Tallinna Kammerorkestri tšellorühma kontsertmeister, kes sai käesoleval aastal enda kasutusse Eesti Pillifondi haruldase tšello.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.