"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
ELS selgitas välja kõige loomasõbralikumad kandidaadid (0)
12. oktoober 2017
Scanpix

Seoses saabuvate kohalike omavalitsuste valimistega tegid Eesti loomakaitseorganisatsioonid ühise küsimustiku, mis saadeti kandidaatidele laiali. Küsimustiku eesmärgiks on teha hääletamine loomasõpradele lihtsamaks. Eesti Loomakaitse Selts esitas kandidaatidele kaks küsimust.

Küsimustiku eesmärk on teha hääletamine loomasõpradele lihtsamaks, teatas seltsi esindaja neljapäeval BNS-ile. Loomakaitseorganisatsioonid soovis kandidaatidelt muu hulgas teada suhtumist lemmikloomade üleriigilist kiibistamis- ja registreerimiskohustusse, lemmikloomavabrikute tekkimisse, karusloomafarmidesse ja teistesse sellistesse teemadesse.

Volikogudesse pürgijate vastused loomakaitseorganisatsioonide küsimustikule leiab SIIT.

Ühe küsimusena küsiti, kas kandidaat pooldab lemmikloomade üleriigilist kiibistamis- ja registreerimiskohustust. 

774-st vastajast 83% pooldab lemmikloomade üleriigilist kiibistamis- ja registreemiskohustust. Murekohtadena toodi välja, et maapiirkondades võib olla kiibistamine ja registreerumine keerukas, kuna loomaga arsti juurde saamine võib olla raskendatud. Veel toodi välja, et inimestel ei ole sellise tegevuse jaoks piisavalt raha.

Teise küsimusena tõstatati õhku teema, mis puudutab lemmikloomavabrikuid ning selgus, et paljud kandidaadid ei teadnud täpselt mida see sõna tähendab või mis selle all silmas peetakse. ELS selgitab lemmikloomavabriku mõistet kui illegaalset koduloomade müüki kasumi teenimise eesmärgil, kus nende loomade aretamine ja kasvatamine toimub ebanormaalsetes tingimustes. Müügiks pakutakse enamasti tõule mittevastavaid ja haigeid loomi.

Kandidaadid arvasid, et selles vallas tuleks tõsta inimeste teadlikkust ning see probleem vajab lahendamist riiklikul tasandil. Pakuti välja veel, et loomade varjupaiga kodulehel võiks olla vihjetelefon, kuhu inimesed saaksid kahtlase tegevuse märkamisest teatada või paluda asja uurida.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.