Venemaa propaganda edu selles seisnebki, et valesid tambitakse järjekindlalt, seal ainult jaburused ongi. Kõige krooniks on aga ütlemine, et Venemaa pole kunagi kellelegi kallale tunginud.

Toomas Alatalu, väliskommentaator
FOTOD JA VIDEO! Tallinna Õppenõustamiskeskuses saavad lapsed esmaklassilist logopeedi-, eripedagoogi- ja psühholoogiabi (0)
13. oktoober 2017
Dmitri Povilaitis

"Tallinnas suureneb järjest erivajadustega laste arv ja ligipääs hariduse tugiteenustele on piirkonniti erinev. Koolieelikutega tegelevate psühholoogide juurde on pikad järjekorrad," selgitas abilinnapea Mihhail Kõlvart, kelle sõnul on Tallinna Õppenõustamiseskuse teenuste järgi suur nõudlus. Keskuses nõustatakse ka lapsevanemaid ja õpetajaid arengu-, õpi- või käitumisprobleemidega lastega toime tulema.

Täna avati Tallinna Õppenõustamiskeskuse uued ruumid aadressil Martsa tänav 2. Tegemist on multifunktsionaalse keskusega, kus on võimalik saada spetsialistide nõustamisteenust ja abi eripedagoogidelt, logopeedidelt, psühholoogidelt ja psühhiaatritelt, osaleda koolitustel, seminaridel ja supervisioonidel, töötada pedagoogide.

Vaata galeriid (37)

Abilinnapea Mihhail Kõlvarti sõnul pakub Tallinna Õppenõustamiskeskus linnaelanikele tasuta nõustamist ja esmatasandil logopeedi-, eripedagoogi- ja psühholoogiteenust nii eesti kui ka vene keeles ning vajaduse korral inglise ja soome keeles.

“Tallinnas suureneb järjest erivajadustega laste arv ja ligipääs hariduse tugiteenustele on piirkonniti erinev. Polikliinikutes ja rehabilitatsioonikeskustes on nii logopeedide ja eripedagoogide juurde kui ka koolieelikutega tegelevate psühholoogide juurde pikad järjekorrad, mistõttu õppenõustamisteenus ei ole piisavalt kättesaadav,” selgitas Kõlvart.

Kõlvarti sõnul on linna lõppeesmärgiks see, et keskuse filiaalid paikneks igas linnaosas. “Aga linn mitte ainult ei ava uusi asutusi, vaid plaanis on tõsta koolides ka tugiteenuste rahastamist järgmisel aastal,” lisas abilinnapea. “See täiustab kogu erivajadustega laste ehk HEV hariduse süsteemi.”
“Me oleme ju teatavasti olukorras, kus hariduslike erivajadustega laste arv pidevalt kasvab. Samas oli riigil veel mõni aeg tagasi nägemus, et koolides pole vaja logopeede ega muid spetsialiste,” nentis Kõlvart. “Meie arusaam on aga see, et tavaolukorras peab laps abi saama kooli seest. Vaja on sotsiaaltöötajaid, psühholooge ja ka logopeede.”

Keskus aitab 2,5-19-aastaseid lapsi ja noori ning teenused on tasuta.
Keskusesse kuuluvad oma eriala spetsialistid, nii logopeedid, eripedagoogid, psühholoogid kui ka laste psühhiaatrid.

Nii koolieelse lasteasutuse kui ka põhikooli osas vajavad õpetajad ja lapsevanemad palju juhtumipõhist nõustamist, et toime tulla laste arengu-, õpi- või käitumisprobleemidega. Tallinna Õppenõustamiskeskus osutab abi ka selles vallas.
Tallinna Õppenõustamiskeskuse tegevuse eesmärk on osutada hariduse tugiteenuseid Tallinna lastele ja noortele, Tallinna haridusasutuste spetsialistidele ja õpetajatele ning lapsevanematele.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.