"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
FOTOD JA VIDEO! Aas kohtumisest sotsidega: rääkida saame me vähemalt kõigist teemadest (1)
18. oktoober 2017
Dmitri Povilaitis

Tänasel kohtumisel Keskerakonna esindajate ja sotsiaaldemokraatide vahel jõuti Keskerakonna linnapeakandidaadi Taavi Aasa sõnul konsensuseni, et SDE-ga täielikke erimeelsusi pole ning kõiki teemasid on võimalik läbi rääkida."Kui minnakse teemadega süvitsi, siis võib tulla kindlasti veel keerulisi kohti välja aga vähemalt rääkida me saame kõigest," kinnitas Aas.

Keskerakonna linnapeakandidaat Taavi Aas sõnas, et tegemist oli konstruktiivse aruteluga. “Jõudsime selleni, et läbi võiks läbirääkimistel rääkida kõigest,” sõnas Aas ja lisas, et täna ega eile polnud tegemist kindlasti läbirääkimistega liidu sõlmimise osas ning otsus, kas selleni kohtutud erakondadega jõutakse, võetakse vastu järgmisel nädalal.

Vaata galeriid (17)

Poolteist tundi kestnud läbirääkimised möödusid Aasa sõnul rahumeelselt ning suuri “pähkleid”, mis vajaks läbinärimist, ei olnud. “Kui minnakse teemadega süvitsi, siis võib tulla kindlasti veel keerulisi kohti välja aga vähemalt rääkida me saame kõigest,” kinnitas Aas.

Aas lisas, et juhul kui koalitsiooni kasuks otsustatakse, võetakse seda tõsiselt ning soovitakse, et koalitsioon viiks linna elu edasi koos ikkagi neli aastat. “Selle eeldus on loomulikult see, et mõlemad osapooled peavad ennast koalitsioonis hästi tundma,” rõhutas Aas.

SDE Tallinna piirkonna juht Rainer Vakra sõnas, et täna oli tegemist selgelt viisakuste vahetamisega, mille käigus saada selgeks, kas üldse võib olla millestki rääkida. “Sotsiaaldemokraatidel oli tänasel kohtumisel keskerakondlastele üks põhimõtteline sõnum – kui üldse läbirääkimiste laua taha istuda, siis ainult eeldusel, et eesmärgiks on võrdne partnerlus. Kõik otsused langetatakse konsensuslikult ehk teistpidi öeldes, igal osapoolel on vetoõigus mistahes otsusele,” ütles Vakra.

“Ei ole suurt ega väikest partnerit, vaid mõlemal on võimalik kõiki ideid pidurdada ja läbi arutada. Sellega olid keskerakondlased nõus,” märkis Vakra. “Nurgakivi on pandud. Mis edasi saab, näitab aeg.”

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Vakrale!
19. okt. 2017 08:25
Turul reklaamisite enne valimisi ennast keskerakonna lubaduste ja tehtuga. Kas pöialpoisil on ikka õigus elevandiga võrdseid õigusi nõuda. ? Arvan et ei ole. Klähvimine ja lai jutt ei ole omased keskerakonnale ja loodetavasti saate aru, et nüüd on tegude aeg, aga mitte jutuaeg. Loodetavasti ka LIINAT ei hakka ainuklt urisema ja jalgu ette panema vaid tööle. Kui nii, siis mina valijjana olen valmis austama.