"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tallinna koolilapsed noppisid filmikonkursi võidu oma vanuseklassis (0)
26. oktoober 2017
Scanpix

"Näiteks on algkooli lapsed osavalt näidanud, kuidas looduses taimede poolt toodetud toitained läbi toiduahela piima näol linna inimeseni jõuavad," tõis väljaa Konkursi eestvedaja Katrin Kuusik.

Tallinna Ülikooli ja Keskkonnaministeeriumi koostöös toimuva rahvusvahelise keskkonnakonverentsi raames toimus lastele filmikonkurss teemal “Loodus tuleb linna”. Konkursile laekus töid üle Eesti 14 koolist.

Konkursi töid hinnati kolmes vanusegrupis. 1.–4. klassi õpilaste seas saavutas esikoha 4. A klass (Angelina Alt, Karolina Alt, Elisabeth Ervald, Mihkel Ilves, Eva-Angelica Kaldaru, Stever Kudi, Rainis Lükk, Kristel Nurkma, Carlos Pitkja, Kristo Prinken, Taaniel Preisfreund, Andreas Rotka, Aili Tammoja) Väike-Maarja Gümnaasiumist, 5.–9. klassi õpilaste esitatud tööde seast noppis esikoha Martin Vesberg Saaremaa Ühisgümnaasiumist ning kolmandas, kõige vanemate õpilaste grupis (gümnaasium ja kutseõppeasutused), saavutas esikoha Pavel Pankratovi (Viimsi Keskkool) ja Teet Simsoni (Gustav Adolfi Gümnaasium) film.

Õpilaste tööde teemad olid kõik seotud looduse ja linna suhetega. Enamus töid olid sotsiaalselt tundlikud ja käsitlesid probleeme erinevatest vaatenurkadest.

Konkursi eestvedaja Katrin Kuusiku sõnul oli nii teravmeelsust, sõnamängu kui erinevaid huvitavaid vaatenurki ja vormistusi kombinatsioonis mängulisusega. “Hoolimata konkursi teemast “Loodus tuleb linna” oli palju filme miskipärast prügist ja need jäid seekord pigem tahapoole. Žürii liikmete töö parimatest parimaid valida oli keeruline: näiteks on algkooli lapsed osavalt näidanud, kuidas looduses taimede poolt toodetud toitained läbi toiduahela piima näol linna inimeseni jõuavad või kuidas noor autor sõnatult nelja aastaaega jälgides oma sisuka loo jutustab,” lisas ta.

Konkurss pakkus võimalust edendada laste loodusharidust ja toimus osana mastaapsest keskkonnakonverentsist “Looduspõhised lahendused: innovatsioon igapäevaellu”. Üle 500 loodusteadlase üle maailma kogunevad konverentsiks Tallinna EL eesitusmise perioodi kontekstis 24.–26. oktoobril.

Üritust rahastati Euroopa Liidu teadusuuringute ja innovatsiooni raamprogrammist Horisont 2020.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.