"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kinnisvaraportaal: eramajade turu aktiivsus on vähenenud (0)
27. oktoober 2017
Scanpix

Kinnisvaraportaali Kv.ee juhi Tarvo Tesloni sõnul on erinevalt Tallinna korteriturust eramajade turu aktiivsus vähenenud.

Portaali Kv.ee kaudu otsiti septembris ostjat 700 uuele majale, mida on aastataguse ajaga võrreldes 14 protsenti vähem, vahendas BNS.

“Majade müügihinnad pole kasvanud kaugeltki samas tempos korterituru hindadega, septembri keskmine ruutmeetrihind kuulutustes oli 1460 eurot, mis on vaid 4 protsenti aastatagusest kõrgem,” ütles Teslon. Portaalijuhi sõnul vähenesid müügipakkumised enim just eramu-linnaosades ehk Haaberstis, Nõmmel ja Pirital.

“Korteriturgu mõjutab alati hulk uusi kortereid, kortereid ostetakse ka investeeringuks ja spekuleerimiseks, kortereid ka vahetatakse kergekäelisemalt – sellisele turule saadab üldine hinnatõus signaali, et siit võib teenida. Majaomanikud loevad aga kinnisvaraturu üldisest hinnatõusust ilmselt välja, et kodu vahetamine on läinud kallimaks ja raskemaks, ning mõistlik tundub hoida seda, mis on,” lisas Teslon.

Tesloni sõnul keskendub ostjate huvi suuresti korteriturule seepärast, et viimase 12 kuuga on müüki tulnud palju uusi ja kvaliteetseid ning ka piisavalt suuri kortereid. “Nii on ka nõudluse pool majade turul vaoshoitud, keskmised ruutmeetrihinnad on aastaga tõusnud väga vähe, Nõmmel aga lausa langenud,” märkis ta.

Kv.ee kuulub Up Invest kontserni, kuhu kuulub ka uudisteagentuur BNS.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.